Sari Harmoinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sari Anneli Harmoinen (os. Setämaa) on suomalainen matematiikan ja luonnontieteen didaktiikan yliopistonlehtori. Hän toimii Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan koulutusdekaanina vuodesta 2016 lähtien.

Harmoinen on toiminut opettajana eri kouluasteilla vuodesta 1988 lähtien. Vuosina 1990–1992 Harmoinen toimi Tampereen normaalikoulun matemaattisten aineiden opettajana. Hän toimi ennen Oulun yliopistoon siirtymistä vuonna 2014, Jyväskylän Voionmaan lukion ja Oulun Pohjankartanon koulun matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorina. Harmoinen on toiminnut lisäksi Oulun Lumakeskuksen (OuLuma) vs johtajana ja varajohtajana 2016-2020, Karvin arviointineuvoston varapuheenjohtajan ja Karvin korkeakoulujen arviointijaoksen jäsenenä 2018-2022.

Tutkimusintressejä: Ilmastonmuutos ja nuoret

Harmoinen valmistui 1998 filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Filosofian tohtoriksi Harmoinen väitteli 2013 Jyväskylän yliopistosta fysiikan didaktiikan alalta. STEAM oppimisen ja opettamisen dosentiksi hänet nimettiin vuonna 2020 Turun yliopistossa. Vuonna 2014 hänet valittiin matematiikan ja luonnontieteen didaktiikan yliopistonlehtorin tehtävään Oulun yliopistossa. Harmoisella on kolme poikaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]