Sankt Gallen (kantoni)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sankt Gallen
St.Gallen-coat of arms.svg
Vaakuna
Swiss Canton Map SG.png
Sijainti
Valtio Sveitsi
Perustettu 1803
Hallinto
 – Hallinnollinen keskus Sankt Gallen
Pinta-ala 2 026 km²
Väkiluku (2011) 483 156 [1]
 – Väestötiheys 238 as/km²
Verkkosivu
Sankt Gallenin kantonin kartta

Sankt Gallen on yksi Sveitsin 26 kantonista. Se sijaitsee maan koillisosassa, Itävallan ja Liechtensteinin rajalla. Vuoden 2011 lopulla kantonissa oli 483 156 asukasta. Kantoni on saksankielinen ja valtauskonto on katolisuus. Kantonin pääkaupunki on Sankt Gallen.

Noin neljännes kantonista on metsää ja noin puolet maanviljelysmaata. Maatalous keskittyy karjanhoitoon, kantonin tasaisemmilla alueilla kasvatetaan myös viiniä ja hedelmiä.

Kantonin alue on muodostunut St. Gallenin luostarin vuosisatojen varrella hankkimasta maaomaisuudesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • National map: swisstopo (Sveitsin valtion julkinen karttapalvelu) map.geo.admin.ch. Wabern: Bundesamt für Landestopografie swisstopo. Viitattu 18.2.2013. (saksaksi), (ranskaksi), (italiaksi), (retoromaaniksi), (englanniksi)
  • Göldi, Wolfgang: Das Historische Lexikon der Schweiz (HLS) (Sveitsin historiallinen tietosanakirja, artikkeli nro D7390, Sankt Gallen (Kanton)) 12.1.2012. Bern: Stiftung HLS. Viitattu 18.2.2013. (saksaksi),(ranskaksi),(italiaksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Bilanz der ständigen Wohnbevölkerung (Total) nach Bezirken und Gemeinden. (Excel) Neuchâtel: Bundesamt für Statistik (BFS). Viitattu 18.2.2013. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.