Säntis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Säntis

Säntiksen huippu.

Sijainti
Vuoristo
Korkeus merenpinnasta
2 502 m
Prominenssi
2 021 mView and modify data on Wikidata
Kartta
Koordinaatit

Säntis on vuorenhuippu Koillis-Sveitsissä, Appenzell Innerrhodenin, Appenzell Ausserrhodenin ja Sankt Gallenin kantonien rajalla. Vuori kuuluu Appenzellin Alppeihin. Sen korkeus on 2 502 metriä.

Vuorta lähimmät isommat taajamat ovat Appenzell ja Urnäsch pohjoisessa, Nesslau lännessä ja Wildhaus etelässä. Vuorelle on köysirata luoteen suunnasta, Hundwilin kunnan Schwägalpin kylästä. Vuorella käy vuosittain noin 300 000 matkailijaa. Vuoren huipulla on runsaasti rakennuksia ja rakennelmia, muun muassa ravintola, tietoliikennetorni ja tutkimuslaitteita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • National map: swisstopo (Sveitsin valtion julkinen karttapalvelu) map.geo.admin.ch. Wabern: Bundesamt für Landestopografie swisstopo. Viitattu 14.9.2013. (saksaksi), (ranskaksi), (italiaksi), (retoromaaniksi), (englanniksi)
  • Witschi, Peter: Säntis (Sveitsin historiallisen tietosanakirjan web-sivut) Historisches Lexikon der Schweiz (HLS). 24.1.2011. Bern: Stiftung HLS. Viitattu 14.9.2013. (saksaksi), (ranskaksi), (italiaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • SAC-Säntis (Alppikiipeilijöiden (Schweizer Alpen-Club SAC) Säntiksen-osaston web-sivut) Schweizer Alpen-Club SAC. Viitattu 14.9.2013. (saksaksi)
  • Säntis, der Berg (Säntiksen matkailusivut) 24.1.2011. Schwägalp: Säntis-Schwebebahn AG. Viitattu 14.9.2013. (saksaksi), (ranskaksi), (englanniksi)
Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Säntis.
Tämä vuoriin, vuoristoihin tai muihin maankohoumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.