Sanando

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanando

Sanando

Koordinaatit: 12°56′57″N, 6°22′35″W

Valtio Mali
Alue Ségoun alue
Piiri Barouélin piiri
Hallinto
 – Asutustyyppi kylä
 – Hallinnon tyyppi maalaiskunta
Väkiluku (2009) 32 600











Sanando on maalaiskunta ja sen keskuskylä Ségoun alueen Barouélin piirissä Malissa. Se sijaitsee Banijoen varrella noin 70 kilometriä Barouélista itään. Kunnassa on 32 600 ja kylässä 1 400 asukasta (vuonna 2009)[1].

Sanandon kunta rajoittuu idässä Barouélin piirin N’Gassolan, etelässä Gouendon ja lännessä Konobougoun ja Barouélin, pohjoisessa Ségoun piirin Konodiminin ja Soignébougoun sekä kaakossa Blan piirin Falon kuntiin[2]. Seutu kuulu Sudanin vyöhykkeeseen[3].

Kuntaan kuuluu 38 kylää. Asukkaat ovat bambaroita, somonoja, soninkeja ja fulbeja. He puhuvat bambaraa ja fulania. Vallitseva uskonto on islam. Lisäksi on jonkin verran kristittyjä.[3]

Seudun pääelinkeinot ovat maanviljely, karjanhoito ja kaupankäynti. Tärkeimmät viljelykasvit ovat puuvilla, durra, maissi, maapähkinä ja riisi. Kotieläimiä ovat naudat, lampaat, vuohet ja aasit. Lisäksi harjoitetaan kalastusta ja käsityöammatteja.[3]

Kunnassa toimii joukko alakouluja ja lukutaitokeskuksia, yläkoulu, kaksi koraanikoulua ja kaksi koulutus- ja kehittämiskeskusta (CED)[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]