San Siro (ravirata)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee ravirataa. Muita San Siron merkityksiä luetellaan täsmennyssivulla.

Ippodromo del Trotto di San Siro on ravirata Milanon kaupungissa Italiassa. Se sijaitsee San Siron kaupunginosassa noin viisi kilometriä kaupungin keskustan länsipuolella. Samalla alueella raviradan kanssa sijaitsee myös laukkarata (Ippodromo del Galoppo di San Siro). Aivan raviradan vieressä on Giuseppe Meazza -jalkapallostadion, jota kutsutaan myös nimellä San Siro. Lähistöllä on myös useita muita urheilu- ja liikuntapaikkoja ja puistoalueita.

Ensimmäinen kilparata San Siroon valmistui vuonna 1888. 1900-luvun alussa alueelle rakennettiin harjoitusratoja ja talleja. Nykyinen laukkarata valmistui arkkitehti Paolo Vietti Violin suunnittelemana vuonna 1920 ja ravirata vuonna 1925. Ravirata rakennettiin samaan aikaan viereisen jalkapallostadionin kanssa, molempien alkuperäinen omistaja oli AC Milanin jalkapallojoukkueen presidentti Piero Pirelli. Suuri peruskorjaus suoritettiin vuonna 1975.

Raviradan alue on kooltaan noin 15 hehtaaria ja yleisöä sinne mahtuu 6 000 henkeä. Radalla on kaksi erillistä katsomorakennusta, joissa molemmissa on ravintolakatsomo sekä yhteensä kuusi kahvilaa ja baaria.

San Siron ravirata on Rooman Tor di Vallen ja Napolin Agnanon lisäksi yksi Italian kolmesta suurimmasta raviradasta. Huomattavin suurkilpailu on vuosittain syksyllä järjestettävä 3-vuotiaille lämminverisille tarkoitettu Gran Premio Orsi Mangelli.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]