Sam Hornish Jr.

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sam Hornish Jr. vuonna 2008

Samuel Jon Hornish Jr. (s. 2. heinäkuuta 1979 Defiance, Ohio) on yhdysvaltalainen autourheilija, joka kilpailee kaudella 2014 sekä NASCAR Sprint Cup Seriesissä ja NASCAR Xfinity Seriesissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hornish aloitti autourheilu-uransa kartingin parista, kuten moni muukin kuljettaja. Vuonna 2000 Hornish debytoi IndyCar Seriesissä PDM Racingin autolla. Hän oli tuon kauden aikana parhaimmillaan kolmas. Seuraavaksi kaudeksi Hornish siirtyi Panther Racingille ja voittikin sarjan kahtena seuraavana kautena tullen sarjan historian ensimmäiseksi tuplamestariksi. Hornish voitti IndyCar Seriesin vielä kaudella 2006. Kausi 2007 jäi hänen viimeisekseen sarjassa. Hornish kilpaili vuosina 2000-2007 IndyCarissa 119 kilpailua, joista hän otti 19 voittoa sekä kymmenen paalupaikkaa. Vuonna 2006 Hornish debytoi myös NASCAR Xfinity Seriesissä, jossa hän tuli toiseksi kaudella 2013 yhteispisteissä. Hornish on voittanut tähän mennessä sarjassa kolme osakilpailua. Vuonna 2007 Hornish aloitti ajamaan myös NASCAR:in toisessa luokassa, Sprint Cup Seriesissä. Siinä hän on sijoittunut yhdeksän kertaa kymmenen parhaan joukkoon, mutta ei ole vielä voittanut kertaakaan.

Hornish on myös toiminut SpeedTV:n asiantuntijana. Vuonna 2007 hänestä tuli brittiläisen lastenohjelman Lauri kilpa-auton kertoja. Hornish on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.