Sam Evans

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Samuel "Sam" Evans
Chord Overstreet hahmonaan Sam Evansina Gleen livekonsertissa.
Chord Overstreet hahmonaan Sam Evansina Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Chord Overstreet
Ensiesiintyminen Koelaulut
Henkilötiedot
Suhteet
Vanhemmat Dwight Evans
Mary Evans
Sisarukset Stevie Evans
Stacey Evans
Tutut Quinn Fabray (ex-tyttöystävä)
Mercedes Jones (ex-tyttöystävä)
Brittany Pierce (ex-tyttöystävä)

Sam Evans on kuvitteellinen televisiohahmo amerikkalaisessa sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Chord Overstreet, joka on esiintynyt sarjassa sen toisen tuotantokauden ensimmäisestä jaksosta lähtien. Samin hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja yksi Uusien Tuulien entisistä jäsenistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Chord Overstreet (kuvassa) näyttelee Sam Evansia ohjelmassa Glee.

Sam alkaa näyttää kiinnostustaan glee-klubiin, kun hän näkee kuoron esiintymässä koulun pihalla. Sam liittyy kerhoon jaksossa "Duettoja", ja pariutuu Kurt Hummelin (Chris Colfer) kanssa kerhon duettokilpailua varten. Kurt päättää myöhemmin olla laulamatta Samin kanssa, koska haluaa säästää hänet koululaisten pilkkauksilta laulamalla pojan kanssa dueton. Sam pariutuu sitten Quinn Fabrayn (Dianna Agron) kanssa ja kun heistä alkaa tulla läheisempiä, he alkavat seurustella. Jaksossa "Rocky Horror Glee Show", Sam saa Rockyn roolin koulun The Rocky Horror Show -musikaalista, ja alkaa sen seurauksena tuntea epävarmuutta omasta kehostaan. Kun musikaali myöhemmin lopetetaan, Will Schuester (Matthew Morrison) pyytää anteeksi Samilta tehtyään hänen olonsa epämukavaksi.

Jaksossa "Furt", Sam saa mustan silmän noustuaan Karofskya vastaan tämän kiusattua Kurtia. Kun Finn Hudson (Cory Monteith) ja Quinn alkavat tulla läheisiksi, Sam pelkää, että hänen suhteensa Quinnin kanssa on uhattuna. Tämä pelko muuttuu todelliseksi, kun Quinn pettää häntä Finnin kanssa. Sam eroaa Quinnin kanssa ja alkaa seurustella Santana Lopezin (Naya Rivera) kanssa, joka myöhemmin jättää hänet rakastuttuaan Karofskyyn. Samin isä menettää työnsä ja heidän talonsa on pakkohuutokaupattu, mikä pakottaa hänen viisihenkisen perheensä elämään yhden hengen motellihuoneessa. Jaksossa "Tanssiaisten Kuningatar", Sam osallistuu koulun tanssiaisiin Rachel Berryn (Lea Michele), Mercedes Jonesin (Amber Riley) ja Jesse St. Jamesin (Jonathan Groff) kanssa. Toisen tuotantokauden finaalijaksossa "New York" paljastuu, että Sam ja Mercedes seurustelevat virallisesti, vaikka pitävät sitä salassa glee-klubilta.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannen tuotantokauden alussa Mercedes paljastaa, että Sam on muuttanut pois kaupungista hänen isänsä saatuaan uuden työn. Sam palaa jaksossa "Ihana nuoruus", kun Rachel ja Finn jäljittävät hänet, jotta hän voisi auttaa kuoroa esiintymään aluekisoissa. He saavat selville, että Sam työskentelee strippibaarissa salaa hänen perheeltään. Sam saa luvan vanhemmiltaan palata takaisin McKinelyyn, ja auttaa kuoroa päihittämään vastustajansa. Vaikka Mercedes on löytänyt uuden poikaystävän, Sam kertoo hänelle haluavansa hänet takaisin. Myöhemmin he suutelevat ja Sam esittää hänelle mash-upin tunnustaakseen rakkautensa. Kun Mercedes viimein jättää poikaystävänsä Shanen jaksossa "Rakkauden asialla", hänellä on kamala olo ja päättää olla menemättä ulos Samin kanssa ennen kuin on varma tunteistaan.

Jaksossa "Diskokuume nousee", Sam kuvaa Mercedesiä laulamassa ja laittaa videon YouTubeen, kuultuaan Mercedesin kertovan isänsä reaktiosta musikaaliunelmaansa, ja hänen tunnettuaan ettei tule olemaan tarpeeksi hyvä oikeassa maailmassa. Samin näytettyä hänelle videon positiiviset kommentit, ja kerrottuaan hänelle että hän uskoo häneen, he suutelevat.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännen tuotantokauden alussa, Sam nähdään nauttimassa uudesta suosiostaan teinityttöjen keskuudessa voitettuaan kuoron kanssa valtakunnalliset kisat. Jaksoissa "Britney 2.0" ja "Uudet ilmeet", Sam muodostaa vahvan ystävyyssuhteen Brittany Piercen (Heather Morris) ja Blaine Andersonin (Darren Criss) kanssa. Hän lohduttaa Brittanya tämän hävittyä koulun vaaleissa, ja kehittää romanttisia tunteita häntä kohtaan sen aikana. He alkavat seurustella jaksossa "Gleetä vain", jota seuraa kuoron häviö aluekisoissa. Kuukausi myöhemmin paljastetaan, että Blaine on kiinnostunut romanttisesti Samista; Blaine paljastaa lopulta ihastuksestaan häneen, johon Sam reagoi normaalisti. Kauden finaalijaksossa, Sam huomaa Brittanyn käytöksessä jotain outoa, ja soittaa Santanan apuun. Selviää, että Brittanylle on tarjottu paikkaa MIT:iin, jonne hän lähtee hyvästeltyään Samin ja muut kuorolaiset.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viidennellä tuotantokaudella, Sam alkaa näyttää kiinnostustaan uuteen kouluterveydenhuoltajaan Pennyyn. Sam laulaa hänelle kappaleen Something, mutta suhde ei lopulta kehity suudelmaa pidemmälle. Valmistuttuaan McKinelystä, Sam muuttaa New Yorkiin Mercedesin ja Blainen kanssa, ja aloittaa siellä mallinuran.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sam Evans