Finn Hudson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finn Hudson
Cory Monteith hahmonaan Finn Hudsonina Gleen livekonsertissa.
Cory Monteith hahmonaan Finn Hudsonina Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Cory Monteith
Ensiesiintyminen Uuteen nousuun
Henkilötiedot
Ammatti mekaanikko
lukiolainen
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Christopher Hudson (isä, kuollut)
Carole Hudson (äiti)
Burt Hummel (isäpuoli)
Kurt Hummel (velipuoli)
Tutut Rachel Berry (ex-tyttöystävä)
Quinn Fabray (ex-tyttöystävä)

Finn Hudson on kuvitteellinen televisiohahmo sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa Sub. Hahmoa näytteli edesmennyt Cory Monteith, joka esiintyi sarjassa sen pilottijaksosta lähtien. Finnin hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja Uusien Tuulien toinen entisistä kapteeneista sekä koulun entinen pelinrakentaja.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Edesmennyt Cory Monteith (kuvassa) näytteli Finn Hudsonia ohjelmassa Glee.

Finn Hudson esitellään McKinleyn amerikkalaisen jalkapallon suosittuna pelinrakentajana. Hän liittyy aluksi glee-klubiin, koska klubin johtaja Will Schuester kiristää häntä tekemään niin jäätyään kiinni marihuanan hallussapidosta, vaikka todellisuudessa Will itse oli laittanut marihuanaa Finnin kaappiin saadakseen tämän mukaan klubiin. Finn kuitenkin huomaa pian, että todella nauttii olostaan glee-klubissa. Finn saa selville, että hänen tyttöystävänsä Quinn Fabray on raskaana luullessaan, että hän on vauvan isä, vaikka todellisuudessa vauva on Finnin joukkuekaverin, Puckin. Finn ei joudu pelkästään käsittelemään hänen tyttöystävänsä raskautta, vaan myös selvittämään kasvavia tunteitaan Rachel Berryä kohtaan. Myöhemmin Quinn kertoo Finnille, että vauva ei ole hänen, mikä johtaa parin eroon. Rachel olettaa seurustelevansa nyt Finnin kanssa, mutta Finn kertoo ettei halua vielä seurustella hänen kanssaan. Rachel alkaa pian seurustelemaan toisen kisakuoron johtajan, Jessie St. Jamesin kanssa, joka aiheuttaa Finnin mustasukkaiseksi ja täten yrittää voittaa Rachelin takaisin. Finn kertoo Rachelille, että rakastaa häntä, ja he alkavat seurustella. Kausi päättyy Finnin ja muiden klubin jäsenien häviöön alueellisissa Vocal Adrenalinelle.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouluvuoden alussa, Finn on edelleen parisuhteessa Rachelin kanssa, ja löytää pian itsensä taistelemassa uuden oppilaan Sam Evansin kanssa siitä, kuka tulee olemaan jalkapallojoukkueen uusi pelinrakentaja. Tämä asettaa hänet valitsemaan Kurtin puolustamisen kiusaajilta ja rauhan pitämisen joukkueessan välillä. Hän ei pysty taistelemaan kiusaajia vastaan, ja valitsee joukkueen rauhan pitämisen, mutta kun Finnin ja Kurtin vanhemmat vihdoin menevät naimisiin, hän tajuaa tehneensä virheen ja tanssii hitaita yhdessä uuden velipuolensa kanssa. Finnin suhde Racheliin on testissä, kun Rachel saa selville, että Finn menetti neitsyytensä Santanalle ja valehteli tapahtuneesta. He lupaavat yhdessä, etteivät enää ikinä valehtele toisilleen, mikä pakottaa Rachelin paljastamaan säätönsä Puckin kanssa. Järkyttyneenä siitä, että hänen toinen tyttöystävistään on jo pettänyt häntä yhdessä parhaan ystävänsä kanssa, Finn päättää erota Rachelistä joka järkyttyy ja yrittää muuttaa hänen mielensä, siinä kuitenkaan onnistumatta Quinn suutelee Finniä ja kertoo tälle nähneensä tänään sen pojan jota joskus rakasti.Finn perustaa pusukopin, että saisi kerättyä rahaa glee-klubille, mutta Quinnin suudellessa häntä hän näkee ilotulituksia. Pari alkaa seurustella salaa, mutta Finn on mustasukkainen kun Quinn seurustelee Samin kanssa. Myöhemmin Sam jättää Quinnin kuultuaan totuuden tästä. Finn ja Quinn alkavat seurustella, mutta vielä salaa Rachelin vuoksi, mutta myöhemmin Quinn raivoaa Rachelille että tämä ei koskaan tule saamaan Finniä ja että tämä on odotuksineen niin raivostuttava. Rachel juoksee itkien paikalta ja kirjoittaa laulun tuskastaan jonka avulla Uudet Tuulet voittavat alueellisissa. Myöhemmin Finn tulee mustasukkaiseksi, kun Rachel alkaa näyttää kiinnostustaan hänen exäänsä, Jessieen joka on saapunut takaisin kaupunkiin. Tanssiaisissa Finn nälviikin Jesseä ja hyökkää tämän päälle koska tämä suutelee Rachelia joka näyttää onnelliselta. Hän lyö Jesseä jonka seurauksena heidät heitetään tanssiaisista ulos ja Quinn syyttää tapahtuneesta Rachelia ja läimäyttää tätä, pyytäen kuitenkin anteeksi. Quinn alkaa kyseenalaistaa Finnin rakkautta, ja Suen siskon hautajaisissa Finn tajuaa, että hänellä on silti niin paljon tunteita Racheliä kohtaan ja rakastaa tätä enemmän kuin mitään muuta, ja että hänen yhteytensä Racheliin on niin vahva ja eroaa Quinnistä sanoen että hän luuli voivansa korjata heidän suhteensa,mutta ei voi New Yorkissa, valtakunnallisten aikaan, Finn yrittää palata yhteen Rachelin kanssa. Rachel ajaa Finnin ajatukset alas tietäen, että valmistumisensa jälkeen hän palaa Broadwaylle jatkamaan uraansa. Mutta spontaanin suudelman jälkeen viimeisen numeron aikana, he molemmat tajuavat, etteivät voi kieltää rakkauttaan.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seniorivuoden alkaessa, Finn on iloinen palattuaan yhteen Rachelin kanssa, mutta epävarma omasta tulevaisuudestaan. Finn saa mahdollisuuden päästä jalkapallouralle, kun kouluun tulee Ohion osavaltionyliopiston värvääjä. Myöhemmin käy kuitenkin ilmi, että koulu on kiinnostunut vain Finnin joukkuekaverista Shanesta. Hän jatkaa etsintäänsä, ja haluaa lopulta liittyä armeijaan isänsä tapaan. Finn saa kuitenkin selville, ettei hänen isänsä kuollutkaan sodassa - kuten hän oli kuvitellut - vaan huumeiden yliannostukseen, ja luopuu ajatuksesta. Alakuloinen Finn on liikuttunut Rachelin huolenpidosta, ja kosii häntä. He päättävät mennä naimisiin heti, mutta kun morsiusneito Quinn joutuu auto-onnettomuuteen, tapahtuma perutaan. Finn, vieläkin epävarmana tulevaisuudestaan, menee koulun opinto-ohjaajan puheille, josta hän saa pinon yliopistoesitteitä. Myöhemmin hän ilmoittaa Rachelille, että on hakenut New Yorkissa toimivaan Actors Studioon. Finn saa kuitenkin hylkäyskirjeen koululta pian sen jälkeen, kun Uudet Tuulet voittavat valtakunnalliset kisat. Valmistumisen jälkeen, Finn ja Rachel ovat ajamassa heidän uudelleenjärjestettyihin häihin, kun Finn pysähtyy rautatieasemalla. Hän kertoo, että eroaa Rachelin kanssa, eikä ole tulossa hänen mukaansa New Yorkiin, koska aikoo sittenkin liittyä armeijaan ja haluaa Rachelin seuraavan unelmaansa ja että hän on itkenyt monet itkut koska ei halua Rachelin jäävän ja jumittuvan toiseksi vuodeksi Ohioon. Annettuaan jäähyväisensä, Finn laittaa Rachelin seuraavalla junalla kohti New Yorkia.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen kerran Finn esittäytyy jaksossa Make Over jossa hän palaa Rachelin luokse, mutta tyrmistyy löydettyään tämän luota toisen miehen. Selviää että Finn erotettiin armeijasta kun tämä ampui vahingossa itseään jalkaan puhdistaessaan kivääriään ja halusi palata Rachelin luo. Finn on murtunut nähtyään kemian Rachelin ja Brodyn välillä ja lähtee. Rachel myöhemmin jättää Finnin kun tämä livahtaa takaisin Ohioon sanomatta jäähyväisiä ja kertoo kuinka tämä vihasi Finniä kun tämä laittoi hänet junaan ja jätti hänet, mutta kun hän pääsi New Yorkiin hän tajusi kuinka Finnin täytyi rakastaa häntä ja kuinka vaikeaa sen on täytynyt olla ja hän tajusi että näin on miltä mies näyttää ja kuinka mies rakastaa, mutta se että Finn ei ottanut minkäänlaista yhteyttä häneen neljään kuukauteen, ja nyt häipyi sanomatta sanaakaan, se sattuu ja se ei ole mies joka niin tekee. Finn sanoo Rachelille halunneensa antaa hänelle tämän vapauden, mistä Rachel kimmastuu ja sanoo että ei tarvitse häntä antamaan hänelle vapautta koska hän on aikuinen nainen joka tekee päätöksensä itse. Finn sanoo Brodyn olevan kaikkea mitä hän itse ei ole. Parempi laulaja,Broadway tasoa ja hänen ruumiinrakenteessaan on paljon enemmän lihasta ja kuka hän on hänen rinnallaan? Mies joka hädin tuskin valmistui ja mies jonka elämällä ei ole mitään tarjoitusperää.

Rachel jättää Finnin joka murtuu. Finn myöhemmin raivoaa Rachelille kun tämä tulee takaisin Ohioon Grease esitykseen ja näkee tämä itkevän. Hän murtuneena tajuaa, että Rachel itkee Brodyn vuoksi, ja kertoo, että on parempi, jos he eivät ole enää missään yhteyksissä, mihin Rachel suostuu.

Finn jatkaa töitään uusien tuulien ohjaajana Willin ollessa poissa. Hän myöhemmin vahingossa suutelee Willin kihlattua Emmaa ja järkyttyy. Hän kertoo häissä Rachelille asiasta joka järkyttyy. Heidän välinsä lämpenevät häissä ja he päätyvät sänkyyn. Myöhemmin Santana soittaa Finnille ja kertoo Brodysta ja Finn lähteekin New Yorkiin ja tappelee Brodyn kanssa ja käskee tämä jättämään hänen tuleva vaimonsa rauhaan.

Finn päättää hakea collegeen ja tajuaa haluavansa tulla opettajaksi. Kaudella 5 Finn kuolee.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Finn Hudson