Rachel Berry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rachel Berry
Lea Michele, Rachel Berrynä esittämässä kappaletta "Firework" Gleen livekonsertissa.
Lea Michele, Rachel Berrynä esittämässä kappaletta "Firework" Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Lea Michele
Ensiesiintyminen "Uuteen nousuun"
Henkilötiedot
Ammatti NYADA opiskelija
Suhteet
Vanhemmat Hiram ja LeRoy Berry (isät)
Shelby Corcoran (biologinen äiti)
Tutut Finn Hudson
Jesse St. James
Brody Weston

Rachel Berry on kuvitteellinen televisiohahmo sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Lea Michele, joka on ollut sarjassa sen pilottijaksosta lähtien. Rachelin hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja Uusien Tuulien toinen entisistä kapteeneista sekä nykyinen opiskelija NYADA:ssa.

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rachel on koulun pohjasakkaa, sillä hän kuuluu koulun glee-kerhoon. Rachel on vauvana adoptoitu mutta myöhemmin sarjassa paljastuu, että hänen biologinen äitinsä on Shelby Corcoran (Idina Menzel), Vocal Adrenalinen ohjaaja. Rachel on rakastunut Finn Hudsoniin.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Rachel ihastuu Finn Hudsoniin. He jakavat pian ensimmäisen suudelmansa koulun auditoriossa, jonka jälkeen Rachel toivoo Finnin alkavan seurustelemaan hänen kanssaan, mutta Finn ei lämpene ajatukselle. Rachel ryhtyy seurustelemaan Noah "Puck" Puckermanin kanssa. Puckin tajutessa, että hänen ja Rachelin seurustelu tuhoaa hänen mainettaan koulussa, ja myöhemmin Rachelin tajutessa Puckin olevan ihastunut Quinn Fabrayyn ja itse olevansa vielä ihastunut Finniin, he eroavat.

Rachelin laulaessa kappaleen "Endless Love", hän tajuaa, että hänellä on tunteita Williä kohtaan. Rachel alkaa välittömästi käyttäytyä romanttisesti Williä kohtaan, Willin yrittäessä pysäyttää hänet. Vasta Willin vanhan ihastuksen puhuessa Rachelille, hän tajuaa, kuinka sopimattomasti oli käyttäytynyt.

Rachel tapaa kirjastossa Vocal Adrenalinen pääsolistin, Jesse St. Jamesin, ja ihastuu tähän, mikä tekee muut kuorolaiset vihaisiksi. Kuorolaiset päättävät lopulta, ettei Rachel voi jatkaa kuorossa ellei eroa Jessestä. Rachel ja Jesse päättävät silti jatkaa suhdettaan, mutta pitää sen salassa muilta. Myöhemmin Rachel ja Jesse eroavat, kun Rachel tajuaa Jessen vain pelanneen kanssaan.

Juuri ennen glee-klubin esiintymistä alueellisissa karsinnoissa, Finn myöntää rakkautensa Rachelille, ja he alkavat seurustella.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel raivostuu saatuaan tietää, että Finn menetti neitsyytensä Santanalle. Loukattu Rachel yrittää saada Puckin kanssaan sänkyyn,ja he suutelevatkin, mutta Puck kieltäytyy vedoten ettei voi tehdä tätä toista kertaa Finnille. Rachel kertoo Finnille totuuden, joka jättää tämän ja alkaa seurustella Quinnin kanssa.

Yrittäessään painostaa glee-klubilaisia eeppiseen esitykseen alueellisissa, Rachel ehdottaa, että he tekisivät alkuperäisiä kappaleita kilpailuun. Hänen ensimmäisessä yrityksessään hän laulaa tekemänsä kappaleen "My Headband", joka alittaa reilusti kisan tason, mutta ryhmänumerossa "Loser Like Me" klubilaiset voittavat itsensä seuraaviin kisoihin, kansallisiin. Rachelin ex-poikaystävä, Jesse, palaa takaisin ja yrittää saada Rachelin takaisin itselleen. Finn tulee mustasukkaiseksi, ja jättää Quinnin. Hän suutelee Rachelia heidän yhteisen duetonsa jälkeen suuren yleisön edessä, ja he palaavat takaisin yhteen.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Rachel päättää hakea NYADA -nimiseen yliopistoon, ja saadakseen lisäpisteitä, hän pyrkii mm. lukionsa West Side Storyn Mariaksi (hän lopulta saakin roolin) ja oppilaskunnan puheenjohtajaksi, mutta luopuu jälkimmäisestä tajutessaan sen loukkaavan samaan tehtävään pyrkivää Kurtia liikaa. Yrittäessään auttaa Kurtia puheenjohtajaksi, hän sabotoi äänestystä, ja rehtori Figgins luulee Kurtin olevan syypää. Rachel paljastaa olevansa oikea syyllinen, ja hänet erotetaan viikoksi, eikä hän saa osallistua aluekisoihin. Uudet Tuulet kuitenkin voittavat kisat.

Finn kosii Rachelia jaksossa "Se suuri kysymys", mutta Rachel ei vastaa mitään kosintaan, sillä hän tarvitsee miettimisaikaa. Rachel kertoo kosinnasta Mercedesille ja Kurtille, ja Quinnkin saa tietää asiasta ja kehottaa Rachelia kieltäytymään, koska tällä on upea ura edessään ja hänen tulisi jättää mennyt taakseen. Rachel hyväksyy Finnin kosinnan, sillä hän ymmärtää, ettei koskaan voisi rakastaa ketään muuta. He päättävät mennä naimisiin heti, mutta kun morsiusneito Quinn joutuu auto-onnettomuuteen, tapahtuma perutaan.

Rachel menee kipsiin NYADA:n koe-esiintymisissä, ja epäonnistuu elämänsä tilausuudessa. Kun koulussa on päättäjäisjuhlien aika, Rachel järjestää päättäjäisten vastaiset juhlat kaikille, jotka eivät halua mennä juhliin. Myöhemmin hän tajuaa menettävän elämänsä parhaimman tilausuuden, ja päättää lähteä päättäjäisiin. Rachel äänestetään vuoden päättäjäiskuningattareksi, ja Finn puolestaan nimitetään vuoden päättäjäiskuninkaaksi. Rachel ei luovu unelmastaan päästä NYADA:an, ja yrittää epätoivoisesti saada toisen mahdollisuuden. Tinan avulla hän saa kuin saakin sen, ja lopulta pääsee NYADA:an. Kuitenkin, Finn ja Kurt tulevat hylätyiksi hakemiinsa yliopistoihin, ja Rachel päättää jäädä Limaan vuodeksi auttamaan ystäviään.

Valmistumisen jälkeen, Finn ja Rachel ovat ajamassa heidän uudelleenjärjestettyihin häihin, kun Finn pysähtyy rautatieasemalla. Hän kertoo, että eroaa Rachelin kanssa, eikä ole tulossa hänen mukaansa New Yorkiin, koska aikoo sittenkin liittyä armeijaan, ja haluaa Rachelin seuraavan unelmaansa ja ettei halua Rachelin jäävän ja jumittuvan toiseksi vuodeksi Ohioon niin kuin hän oli suunnitellut. Annettuaan jäähyväisensä, Finn laittaa Rachelin seuraavalla junalla kohti New Yorkia. Rachel itkee, mutta on haltioitunut päästessään New Yorkiin.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännen kauden alussa Rachel tutustuu Brody Westoniin, NYADA:n opiskelijaan. Hän yrittää myös epätoivoisesti saada tanssinopettajansa Cassandra Julyn uskomaan, että hänestä on ainesta tähdeksi. Jaksossa "Makeover", Rachel vakuuttuu tekemään itselleen muodonmuutoksen Kurtin ja Isabelle Wrightin avustuksella. Rachel suutelee möyhemmin Brodya, juuri ennen kuin löytää Finnin ovensuusta. Selviää että Finn erotettiin armeijasta ammuttuaan vahingossa itseään jalkaan puhdistaessa kivääriään, ja että hän halusi palata takaisin Rachelin luo.

Finn on murtunut nähtyään kemian Rachelin ja Brodyn välillä ja lähtee. Rachel kertoo kuinka vihasi Finniä, joka laittoi hänet junaan ja jätti hänet, mutta päästessään New Yorkiin ymmärtäneensä, kuinka Finnin oli täytynyt rakastaa häntä ja kuinka vaikeaa se oli ollut. Se, että hän ei ollut ottanut Racheliin yhteyttä neljään kuukauteen ja nyt häipyi sanaakaan sanomatta oli kuitenkin liikaa. Finn sanoo Rachelille halunneensa antaa hänelle tämän vapauden, mistä Rachel kimpaantuu ja sanoo ettei tarvitse Finniä antamaan hänelle vapautta, koska on aikuinen nainen ja tekee päätöksensä itse. Finn kertoo Brodyn olevan kaikkea, mitä hän ei itse ole. Parempi laulaja Broadway-tasolla ja ruumiinrakenteeltaankin paljon lihaksikkaampi kuin hän itse. Hän on vain hädin tuskin valmistunut mies jonka elämällä ei ole lainkaan tarkoitusperää. Rachel jättää Finnin ja tämä murtuu. Myöhemmin Finn raivoaa Rachelille tämän saapuessa takaisin Ohioon Grease-musikaalin esitykseen ja huomaa tämän itkevän. Finn tajuaa Rachelin itkevän Brodyn vuoksi, ja kertoo että on parempi etteivät hän ja Rachel ole enää missään yhteyksissä, mihin Rachel suostuu.

Finn jatkaa töitään uusien tuulien ohjaajana Willin ollessa poissa. Rachel ja Finn ystävystyvät uudelleen Willin ja Emman häissä, ja myöhemmin he päätyvät sänkyyn. Lähdettyään aamulla Limasta, Rachel nähdään tekemässä raskaustestiä, joka osoittautuu positiiviseksi. Rachel käy lääkärissä ja käy ilmi, että testi oli ollut väärässä. Hän eroaa Brodystä saatuaan selville, että Brody on miespuolinen ilotyttö. Rachel koe-esiintyy Funny Girl -musikaaliin, ja hänet kutsutaan koe-esiintymään uudelleen musikaalin päähenkilöstä, Fanny Bricesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.