Saimaan laivaston vanavedessä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saimaan laivaston vanavedessä on ollut Interregselvennä-osarahoitteinen Naapuruusohjelmahankeselvennä, jonka lähtökohtana on Suomen ja Venäjän yhteinen historia. Hankkeessa on ollut yksi kokopäivätoiminen työntekijä. Hankkeen teemana on erityisesti Venäjän Saimaan laivasto ja kenraali Aleksandr Suvorov, jonka toimintaan liittyvään historiaan perustuvien matkailutuotteiden kehittäminen on hankkeen päätehtävä. Tuotteiden kehittämisessä keskeistä on historian elävöittäminen innovatiivisia sovelluksiaselvennä ja ratkaisujaselvennä sekä teknologisia ratkaisuja hyödyntäen.

Hankkeen punaisena lankana ovat Suvorovin rakennuttamat sotakanavat, jotka muodostivat 1790-luvulla tärkeän kulku- ja huoltoreitin Lappeenrannasta Savonlinnaan. Kanavat luovat viitekehyksen ja teeman hankkeen puitteissa suunniteltaville matkailutuotteille.

Hankkeen sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Suvorov–teemaan rakentuvat draamaopastuskierrokset Olavinlinnassa sekä Lappeenrannan linnoituksessa. Kukonharjun kanavalla toteutetaan teemaan perustuva seikkailu- ja ohjelmapaketti. Opastuskierroksia ja ohjelmapakettia varten hankkeessa suunnitellaan ja tehdään puvustusta ja muuta rekvisiittaa yhteistyössä koulutusorganisaatioiden kanssa.
  • Sukellusmatkailun kehittämisedellytysten selvittäminen Saimaan ja Puruveden alueella ja alueen historiallisten kohteiden varaan rakentuvan sukellusmatkailutuotteen suunnittelu ja testaus.

Hankkeen rahoitus ja hallinnointi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hanke käynnistyi 1. marraskuuta 2005 ja päättyi 30. lokakuuta 2007. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 276 000 euroa ja rahoittajana oli Kaakkois-Suomen Naapuruusohjelma. Hankkeen toteuttaja ja hallinnoija on Joensuun yliopiston Savonlinnan koulutus- ja kehittämiskeskus yhteistyössä Matkailun verkosto-osaamiskeskuksen kanssa. Hankkeen toiminta-alueena Suomen puolella on Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]