Rumun Ndur

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rumun Ndur
Henkilötiedot
Syntynyt7. heinäkuuta 1975
Zaria, Nigeria
Kansalaisuus  Nigeria
 Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka puolustaja
Maila vasen
Pituus 190 cm
Paino 110 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1995–2010
Seurat Rochester Americans (AHL)
Buffalo Sabres (NHL)
New York Rangers (NHL)
Hartford Wolf Pack (AHL)
Atlanta Thrashers (NHL)
Orlando Solar Bears (IHL)
Norfolk Admirals (AHL)
Graz 99ers (AUT)
Columbus Cottonmouths (ECHL)
Danbury Trashers (UHL)
Kalamazoo Wings (UHL)
HK Jesenice (SLO)
Coventry Blaze (EIHL)
Nottingham Panthers (EIHL)
Muskegon Lumberjacks (IHL)
NHL-varaus 69. varaus, 1994
Buffalo Sabres

Rumun Ndur (s. 7. heinäkuuta 1975 Zaria, Nigeria) on nigerialaissyntyinen kanadalainen uransa lopettanut jääkiekkoilija, pelipaikaltaan puolustaja. Hän oli NHL:n kaikkien aikojen ensimmäinen nigerialaissyntyinen pelaaja. Ndur debytoi NHL:ssä kaudella 1996–97 ja pelasi urallaan yhteensä 69 ottelua tehoin 2+3=5. Jäähyminuutteja isokokoiselle ja fyysiselle puolustajalle kertyi 137. NHL-urallaan hän myös tappeli muun muassa Peter Worrellin, Dennis Bonvien ja Krzysztof Oliwan kanssa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ndur syntyi Nigeriassa, mutta kasvoi Sarnian ja St. Thomasin kaupungeissa, Kanadassa. Buffalo Sabres varasi Ndurin kolmannella kierroksella vuonna 1994. Ennen NHL-debyyttiään Ndur voitti Calder Cupin Sabresin farmijoukkue Rochester Americansissa keväällä 1996. Sabresin lisäksi hän edusti NHL:ssä myös New York Rangersia ja Atlanta Thrashersia. Ndur kuitenkin pelasi lähes koko Pohjois-Amerikan uransa farmissa ja muissa alemmissa sarjoissa (ECHL, UHL, IHL). Hänen pisimmäksi NHL-kaudekseen jäi 39 ottelun mittainen kausi 1998–99. Ndur ei pelannut NHL-urallaan ainuttakaan pudotuspeliä. 273 AHL-pelissään hän keräsi peräti 1025 jäähyminuuttia.

Ndur pelasi myös Euroopassa. Hän pelasi itävaltalaisessa Graz 99ersissä kaudella 2003–04 ja slovenialaisessa HK Jesenicessä kaudella 2005–06. Hän pelasi kolme vuotta myös brittiläisessä EIHL -liigassa, jossa edusti Coventry Blazea ja Nottingham Panthersia.

Ndur palasi kaudeksi 2009–10 Pohjois-Amerikkaan ja pelasi Muskegon Lumberjacksin IHL-joukkueessa 10 peliä ennen lopettamistaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rumun Ndur Elite Prospects. Everysport Media Group AB. (englanniksi)


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.