Ron Williamson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ronald "Ron" Keith Williamson (3. helmikuuta 1953 Ada, Oklahoma4. joulukuuta 2004) oli yhdysvaltalainen minor league -baseballpelaaja (sieppari/syöttäjä).[1] Hänet tuomittiin vuonna 1988 Oklahomassa kuolemaan Debra Sue "Debbie" Carterin raiskauksesta ja murhasta. Dennis Fritz tuomittiin samasta tapauksesta elinkautiseen. Molemmat tuomitut vapautettiin 15. huhtikuuta 1999, kun DNA-todiste oli osoittanut heidät syyttömiksi. Tapaus oli aiheena John Grishamin ensimmäisessä tietokirjassa (The Innocent Man: Murder and Injustice in a Small Town, 2006).

Baseballuransa päätyttyä Williamson kärsi päihde- ja mielenterveysongelmista. Hän asui äitinsä luona. 8. joulukuuta 1982 kuolleena löydetty Debbie Carter työskenteli Coachlightissa, adalaisessa baarissa, jossa Williamson usein vieraili.

Williamson kuoli kirroosiin hoitokodissa joulukuussa 2004.

DNA:n perusteella Carterin todelliseksi surmaajaksi vahvistui Glen Gore, adalainen mies, joka oli aikoinaan todistanut sekä Williamsonia että Fritziä vastaan. Gore oli viimeinen Carterin seurassa nähty henkilö. Hänen oli myös havaittu riitelevän uhrin kanssa tämän kuolinyönä. 24. kesäkuuta 2003 Gore tuomittiin murhasta. Alun perin hän sai kuolemantuomion, mutta päätös peruttiin elokuussa 2005. Toisessa oikeudenkäynnissä tuomioksi tuli 21. kesäkuuta 2006 elinkautinen vankeus ilman armahdusmahdollisuutta. Tämä oli lain vaatimaa, kun tuomiosta vallitsi oikeudessa erimielisyys.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ron Williamson baseball-reference.com. Sports Reference LLC. Viitattu 28.7.2012. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ron Williamson