Ron McGovney

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ron McGovney (s. 2. marraskuuta 1963) on yhdysvaltalainen muusikko. Parhaiten hänet tunnetaan metalliyhtye Metallican alkuperäisenä basistina.

Ron tapasi James Hetfieldin yläasteaikoina vuonna 1976, kun oli vielä aktiivisempi musiikin harrastaja, ja ystävystyi pikimmiten tämän kanssa. Hetfield opetti Ronin soittamaan bassoa, ja Ron soitti plektralla. Ron oli Hetfieldin mukaan todella epäitsekäs persoona. Hetfieldin perustaessa Metallican vuonna 1981, tuli Ronista yhtyeen basisti. Hän oli kuin isähahmo, joka joutui aina maksamaan yhtyeen keikkakulut ja huolehtimaan muista bändin jäsenistä. Kerran hän pelasti sammuneet kaverinsa keskeltä maantietä.lähde?

Ron alkoi kyllästyä asemaansa yhtyeessä, ja viimeinen niitti McGovneylle oli kun silloinen bändin soolokitaristi Dave Mustaine kaatoi humalassa alkoholia McGovneyn basson mikrofonien päälle, eikä bassosta lähtenyt sen jälkeen ääntäkään. McGovney lähti yhtyeestä, ja oli niin vihainen ja kyllästynyt musiikin soittoon, että myi kaikki soittovälineensä pois. Uusi basisti Cliff Burton korvasi hänet Metallicassa pian. Muutama vuosi sen jälkeen McGovney liittyi yhtyeeseen nimeltä Phantasm jossa hän oli mukana julkaisemassa Phantasmin ensimmäisen ja viimeisen levyn. Ron McGovney ei soittanut muissa bändeissä, koska häntä alkoi kyllästyttää musiikin soitto.kenen mukaan?

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.