Riikka Ikäheimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Riikka Ikäheimo (s. 1989) on suomalainen itseoppinut vaatesuunnittelija. Hän tuli tunnetuksi käsintehdyistä ja pitsisistä iltapuvuistaan. Nykyisin hän omistaa Riikka Couture -nimeä kantavan vaatemerkin.

Suunnittelija ei koskaan päässyt opiskelemaan muotisuunnittelua missään alan oppilaitoksessa Suomessa ja päätyikin tästä syystä Pariisiin vuonna 2012.[1] Ranskassa asuessaan hän opetteli ompelemaan itse kotonaan ja taitojensa kehittyessä suunnittelija muutti takaisin Suomeen. Pian paluunsa jälkeen Ikäheimon pukuja nähtiinkin monilla tunnetuilla suomalaisilla ja suunnittelija alkoi saamaan nimeä nopeasti.

Suunnittelijan ensimmäinen iltapukumallisto esiteltiin Pariisin muotiviikoilla lokakuussa 2018 ja se sai kansainvälistä huomiota.[1] Muotisivusto Fashion Week Online nosti brändin yhdeksi Pariisin muotiviikkojen trendien suunnannäyttäjäksi, ja Vanity Fair julkaisi suunnittelijan luomuksia kolmessa numerossaan alkuvuonna 2019.

Ikäheimo on tehnyt pukuja Britney Spearsille, Bebe Rexhalle[1] sekä Minttu Räikköselle[2]. Hänen pukujaan on nähty Amfar-gaaloissa, Cannesin elokuvajuhlilla ja Hollywood-elokuvissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]