Rick Warren

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rick Warren

Richard D. "Rick" Warren (s. 28. tammikuuta 1954) on kalifornialaisen protestanttisen herätyskristillisen Saddleback Churchin perustaja ja johtaja.

Warrenin sanoman perustaksi on muodostunut termi "Purpose Driven" (suom. tarkoituksen ajama), joka viittaa viiteen Jumalan tarkoitukseen, joiksi Warren on määritellyt palvonnan, Jumalan läheisyyden, oppimisen, uskon julkituonnin ja lähetystyön (Worship, Fellowship, Discipleship, Ministry and Mission). Hän on kirjoittanut mm. kirjat The Purpose Driven Church, joka on julkaistu suomeksi nimellä Päämäärätietoinen seurakunta ja The Purpose Driven Life, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tavoitteena elämä.

Warren on hyvin vaikutusvaltainen. U.S. News & World Report nimesi hänet 2005 kahdenkymmenenviiden vaikutusvaltaisimman amerikkalaisen joukkoon, hän oli Time-lehden 15 vaikutusvaltaisimman maailman johtajan listalla ja Newsweek nimesi hänet viidentoista amerikkalaisen henkilön joukkoon, jotka tekevät maasta suuren.lähde?

Warren johti 16. elokuuta 2008 Yhdysvaltain vuoden 2008 presidentinvaaleihin liittyvää vaalitilaisuutta, jossa molemmat pääehdokkaat John McCain ja Barack Obama olivat läsnä. Obama kutsui hänet puhumaan virkaanastujaisiinsa.

Warren on pysynyt puoluepolitiikan suhteen neutraalina, toisin kuin eräät kristilliseen oikeistoon luettavat uskonnolliset julistajat, jotka ovat avoimesti tukeneet republikaaneja, ja kiinnittänyt huomiota "syntikysymysten", kuten abortin ja homoavioliittojen, lisäksi myös köyhyyteen, HIV/AIDSiin, ilmastonmuutokseen ja ihmisoikeuksiin. Siitäkin huolimatta monet hänen mielipiteensä ovat yhtenäisiä näiden kanssa.[1][2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Problem for Gays with Rick Warren — and Obama TIME. Arkistoitu 13.1.2009. Viitattu 12.1.2009.
  2. The Global Ambition of Rick Warren TIME. Arkistoitu 3.1.2009. Viitattu 12.1.2009.
  3. The God Debate Newsweek. Arkistoitu 23.12.2008. Viitattu 12.1.2009.