Richard Cansino

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Richard Cansino
Syntymäaika 10. elokuuta 1953 (ikä 64)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia
Aktiivisena 1993–
Muut nimet Jason Bigley
Richard Consino
Steve Davis
Vincent Hatcher
Richard Hayworth
Todd Hodges
Jack Lehman
Damon Phillips
Edward Villa
Edward Zilla
Merkittävät roolit Takashi Kawamura
(Tenisu no Ōjisama)
Kenshin Himura
(Rurouni Kenshin)
Aiheesta muualla
IMDb
Ehdokkuudet

Richard Cansino (s. 10. elokuuta 1953 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka sai American Anime -ehdokkuuden dubbauksestaan Rurouni Kenshinista.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cansino aloitti näyttelemisen televisiossa 1980-luvulla, jolloin hän teki pieniä rooleja televisiosarjoihin ja elokuviin. Hän kuitenkin siirtyi ääninäyttelijäksi 1990-luvun alussa tehtyään ensimmäisiä äänirooleja televisiosarjaan Mighty Morphin Power Rangers ja OVAan Giant Robo vuonna 1993. Näiden jälkeen Cansino on työskennellyt enimmäkseen englanniksi dubattujen animesarjojen ja elokuvien parissa, sekä tehnyt useita äänirooleja videopeleihin. Hän oli muun muassa Ryun äänenä Street Fighter Alpha: Generations anime-elokuvassa ja sitä ennen Vegan äänenä Street Fighter II: The Animated Moviessa.

Vuonna 2007 Cansino teki vieras esiintymisen Ned's Declassified ja Hannah Montana televisiosarjoissa, sekä oli ehdokkaana ensimmäisessä American Anime -palkinto gaalassa parhaan näyttelijän kategoriassa animesarjan Rurouni Kenshin myötä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.