Ricardo Zunino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ricardo Zunino
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Argentiina
Formula 1 -ura
Aktiivivuodet 1979 - 1981
Talli(t) Brabham, Tyrrel, Ensign
Kilpailuja 11 (10 starttia)
Maailman­mestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 0
Ensimmäinen kilpailu Kanadan Grand Prix 1979
Viimeinen kilpailu Argentiinan Grand Prix 1981

Ricardo Zunino (s. 13. huhtikuuta 1949[1] Argentiina) on argentiinalainen entinen kilpa-autoilija ja Formula 1 -kuljettaja.

Formula ykkösissä Zunino ajoi yhteensä 10 GP:tä Brabham- ja Tyrrell -talleissa vuosina 19791981. Parhaimmillaan hän sijoittui kaksi kertaa seitsemänneksi ja kerran kahdeksanneksi. Näistä sijoituksista ei tuonaikaisen pistelaskujärjestelmän mukaan saanut MM-pisteitä.

Zunino aloitti kilpa-autoilun kotimaansa Argentiinan urheiluautoluokissa 25-vuotiaana. Hän voitti kansallisen mestaruuden ja siirtyi Euroopan Formula 2 -sarjaan 1977. Zunino pääsi 1979 testaamaan Brabhamin F1-autoa ja sai kilpakuljettajan paikan, kun Niki Lauda Montrealin GP:n jälkeen yllättäen päätti lähteä tallista. Zuninon näytöt kahdessa seuraavassa kisassa olivat niin lupaavat, että Brabham päätti palkata hänet kaudeksi 1980. Jo ennen kauden puoliväliä hän joutui kuitenkin antamaan tilaa Hector Rebaquelle.

Vuonna 1981 Ken Tyrrell etsi talliinsa toista kuljettajaa Eddie Cheeverin pariksi ja päätti kokeilla Zuninoa. Tämän otteet eivät kuitenkaan vakuuttaneet, ja Tyrrell palkkasi Michele Alboreton. Zunino kokeili vielä onneaan Ensign-tallissa, jonka autot kuitenkin olivat täysin kilpailukyvyttömiä.

Ricardo Zunino palasi kotimaahansa ja ryhtyi liikemieheksi. Hän on menestynyt hotellinsa johtajana huomattavasti paremmin kuin formulakuskina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]