Rex Grossman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rex Grossman
Rex Grossman.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt23. elokuuta 1980
Bloomington, Indiana
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 185 cm
Paino 102 kg
Pelipaikka pelinrakentaja
Pelinumero 8
Pelaajaura
Seurat Chicago Bears
Houston Texans
Washington Redskins
NFL-varaus 22. varaus, 2003
Chicago Bears
Pääsarjaura 2003–2014

Rex Grossman (s. 23. elokuuta 1980 Bloomington, Indiana) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan pelinrakentaja. Grossman pelasi urallaan 11 kautta NFL-liigassa. Lupaavasta pelaajasta ei koskaan tullut tähtipelinrakentajaa, mutta Grossman tuli tunnetuksi luotettavana varapelinrakentajana.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yliopistourallaan Grossman pelasi Floridan yliopistossa. Hän oli ehdolla Heisman Trophyn voittajaksi vuonna 2001.

Chicago Bears varasi Grossmanin ensimmäisellä kierroksella vuoden 2003 NFL:n varaustilaisuudessa. Kaudella 2004 Bearsin valmentaja Dick Jauron sai potkut ja uudeksi valmentajaksi pestattu Lovie Smith nosti Grossmanin aloittavaksi pelinrakentajaksi. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi Grossmanin kauden lopun ja suurimman osan kaudesta 2005. Paluunsa kentille hän teki joulukuussa 2015, kun hän johdatti Bearsit 16–3-voittoon Atlanta Falconsista. Seuraavassa ottelussa Bears varmisti pudotuspelipaikan, kun Green Bay Packers kukistui numeroin 24–17. Hyvän ottelun pelannut Grossman pääsi näin ollen ensimmäistä kertaa NFL:n pudotuspeleihin. Carolina Panthers pudotti Bearsin jatkosta.

Seuraavalla kaudella hurjasti kritiikkiä osakseen saanut, mutta pudotuspeleissä loistanut Grossman johdatti Bearsin Super Bowl XLI:hin, jossa joukkue kuitenkin hävisi Indianapolis Coltsille. Kausi 2007 alkoi Bearsilla huonosti ja lopulta Grossman siirrettiin sivuun ja kokenut Brian Griese nostettiin aloittavaksi pelinrakentajaksi. Griese ei myöskään pelannut riittävän hyvin, joten Grossman sai aloittajan roolin takaisin. Hän loukkasi kauden loppupuolella polvensa ja Kyle Ortonista tuli Chicagon aloittava pelinrakentaja loppukaudeksi.

Orton syrjäytti Grossmanin aloittavan pelinrakentajan paikalta. Kaudella 2008 Grossman sai peliaikaa vain neljässä ottelussa. Bears ei uusinut Grossmanin pelaajasopimusta, joten hän teki sopimuksen Houston Texansin kanssa. Houstonissa Grossman vietti vuoden Matt Schaubin varamiehenä. Maaliskuussa 2010 Grossman teki yksivuotisen sopimuksen Washington Redskinsin kanssa. Hän sai vähän peliaikaa Donovan McNabbin varamiehenä. Redskins teki kuitenkin Grossmanin kanssa jatkosopimuksen ja McNabb kaupattiin muualle. Kaudella 2011 Grossman oli Redskinsin aloittava pelinrakentaja. Redskins jäi pudotuspelien ulkopuolelle voittaessaan vain viisi ottelua kauden aikana.

Kevään 2012 varaustilaisuudessa Redskins varasi kaksi pelinrakentajaa: Robert Griffin III:n ja Kirk Cousinsin. Grossmannin rooli oli toimia mentorina nuorille pelinrakentajille ja olla heidän varamiehenään. Grossmann ei päässyt kentälle lainkaan kausina 2012 ja 2013. Hänen pelaajasopimuksensa Redskinsin kanssa päättyi keväällä 2014.

Grossman osallistui Cleveland Brownsin harjoitusleirille syksyllä 2014, muttei mahtunu joukkueen kokoonpanoon. Seuraavalla kaudella hän teki Atlanta Falconsin kanssa sopimuksen, mutta Falcons vapautti hänet ennen kauden alkua. Grossman oli perustanut jo uransa loppupuolella yrityksen Floridaan ja hän alkoi nyt hoitaa yritystä täyspäiväisesti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Rex Grossman