Resovia Rzeszów

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Resovia Rzeszów
Koko nimi Asseco Resovia S. S.A. Rzeszów
Perustettu 1905
Kenttä Hala Podpromie, Rzeszów
– Kapasiteetti 4504
Puheenjohtaja Puola Adam Rusinek
Valmentaja Serbia Ljubomir Travica
Sarja Puolan lentopalloliiga

Asseco Resovia S. S.A. Rzeszów on puolalainen urheiluseura Rzeszówin kaupungista. Sen lajeja ovat jalkapallo, koripallo ja lentopallo. Tunnetuin lajeista lienee lentopallo, jossa joukkue pelaa maan korkeimmalla sarjatasolla Puolan liigassa. Resovian seura on yksi Puolan urheiluhistorian vanhimmista. Lentopallossa Resovia Rzeszów on tällä hetkellä mestaruuksissa mitattuna Puolan liigan viidenneksi menestynein joukkue neljällä mestaruudella ja Puolan cupissa se on kolmella mestaruudellaan jaetulla viidennellä sijalla.

Lentopallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentopallossa seuran edustusjoukkue pelaa Puolan korkeimmalla sarjatasolla, jossa se lukeutuu yhdeksi kärkijoukkueista. Kotimaansa liigan lisäksi joukkue pelaa Euroopan Challenge Cupissa, jossa se sijoittui kaudella 2007–2008 neljänneksi. Puolan liigan parhaimmat ajat joukkue koki 1970-luvulla, kun se eteni peräti neljä kertaa peräkkäin maan mestaruuteen vuosina 1971, 1972, 1974, 1975.

Suomalaispelaajista Mikko Oivanen pelaa Resovia Rzeszówissa kaudella 2008–2009. Hänen sopimuksensa Resovia Rzeszówin kanssa on 2+1-vuotinen, joten hänet nähdään joukkueessa myös kaudella 2009–2010.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]