Resistance and Liberation

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Resistance and Liberation
Kehittäjä RnL Dev Team
Pelimoottori Source
Julkaistu 30. kesäkuuta 2010
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli, taktinen ammuntapeli, sotasimulaattori
Pelimuoto moninpeli
Alusta Windows
Lisenssi Ilmaisohjelma
Jakelumuoto Internet-lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resistance and Liberation (RnL) on Half-Life 2 -pelin ilmainen modifikaatio , joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Modi yhdistää realismin perinteiseen ensimmäisen persoonan ammuntapeliin, jossa voi valita joko akselivaltojen Saksan armeijan tai liittoutuneiden USA:n 82. laskuvarjojoukkojen sotilaan roolin. Modin kartat ovat erittäin suuria ja avoimia Source-moottorin mittakaavassa sekä pelimekaniikka sisältää normaalista ensimmäisen persoonan pelistä poikkeavia toimintoja kuten vapaatähtäys (free-aim), rautatähtäin, dynaamiset uudelleensyntymyspaikat (dynamic spawn mechanic) sekä 3D-äänikeskustelun.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RnL:ssä koitetaan vallata alueita kuten taloja ja juoksuhautoja vihollisjoukkueilta sekä räjäyttää tuhoutuvia kohteita kuten vihollisen ilmatorjuntatykkejä sekä tankkeja ja samalla estää vihollisen vastaava toiminta. Alueiden kaappaus siirtää oman joukkueen pelaajien uudelleensyntymispaikkaa (spawn) eteenpäin kartalla samalla kun vihollisen siirtyy taaksepäin, joten taistelulinja etenee dynaamisesti pelissä.

Pelissä ei ole nk. hudia eli kuvaruudulla ei näy pelaajan tarkkaa ammusmäärää, tietoja staminasta tai osumista. Pelaaja ei saa näyttöönsä viestejä siitä, osuiko hänen luotinsa viholliseen kuolettavasti vaan se on itse pääteltävä joko äänen perusteella tai nähtävä vihollisen ruumis. Pelissä ei myöskään ole ns. crosshairia eli ruudun keskellä olevaa tähtäintä vaan pelaajan pitää käyttää kiväärin omaa tähtäintä, johon on kaksi zoomaustasoa. Pelaajan asetta voi liikutella vapaasti kuvaruudulla hieman ennen kuin itse pelaajahahmo kääntyy, tätä ominaisuutta kutsutaan free-aimiksi. Pelaajalla on käytettävissä pieni kartta pelattavasta kentästä, jossa näkyy vallattavat tai tuhottavat kohteet, sekä mikä joukkue hallitsee niitä sillä hetkellä. Myös ryhmänjohtajan sijainti näkyy kartalla tai pelattaessa ryhmänjohtajan roolia näkee hän 3 alaisen sotilaan sijainnin kentässä. Juokseminen, kiipeäminen tai pelaaja kohti suunnattu ammunta vähentää käytettävissä olevaa kestokykyä eli staminaa, jonka määrän voi päätellä pelaajan hengityksen ja sydämen tykytyksen voimakkuudesta. Pelin sisäinen äänikeskustelu tapahtuu 3-ulotteisesti eli pelaaja voi puhua muille pelaajille kuten oikeassa elämässä ja he kuulevat puheen suunnan, etäisyyden ja voimakkuuden aidosti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]