Rauha Räppääjä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rauha-täti eli Rauha Räppääjä on Tiina ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä -lastenkirjoissa esiintyvä kuvitteellinen henkilö. Hän on kirjojen päähenkilön Risto Räppääjän täti.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauha oli televisiokasvo, mutta sai potkut tuhlattuaan liikaa rahaa. Ammatiltaan hän on puhelinmyyjä. Hän myy puhelimesta monia eri tuotteita, kuten pölynimureita ja retkimunakuppeja. Kirjassa Risto Räppääjä ja kauhea makkara Rauha aikoo ruveta myymään makkaroita, joita he lähtevät ostamaan Unkarista. Rauha ja Risto joutuvat kuitenkin vain kommelluksiin ja Rauha vankilaan, josta hänet saadaan kyllä pelastettua. Rauhaa luullaan Risto Räppääjän luokan sijaisopettajaksi Hilpuri Tilliksi kirjassa Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli. Kirjassa Risto Räppääjä ja villi kone Rauha repii Risto Räppääjän tietokoneesta piuhat irti ja joutuu jäämään yöksi saareen, koska hänen jumppapallonsa ei mahdu lautalle. Rauha pukeutuu nöhröiseen puseroon ja ruutuhameeseen.

Ihmissuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauha Räppääjä on ihastunut alakerran naapuriin Lennart Lindbergiin, muttei ujouttaan uskalla tunnustaa sitä hänelle. Rauha Räppääjä ei ole rauhallinen vaikka nimestä voisi luulla niin, hän on oikea höseltäjä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.