Quake III: Revolution

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Quake III: Revolution (tai Q3R) on ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jonka on tehnyt id Software. Pelin idea on tappaa kaikki viholliset erilaisilta areenoilta, kunnes pelaaja on kaikkein mahtavin. Peli julkaistiin PlayStation 2:lle vuonna 2001.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kampanja- ja areenapelimuodot. Kampanjassa voi jatkaa tarinaa ja nousua areenoiden mestariksi. Areenassa saa pelata vapaasti melkein mitä tahansa kenttää. Deathmatchissa pelaaja tai pelaajat voivat ottaa kaikki yleisimmät areenat ja kaikki viholliset, sekä 0-100 tappoa (jotta voi voittaa), sekä 5-120 minuuttia peliaikaa. Deathmatchista on myös Team Deathmatch, jossa sininen ja punainen tiimi taistelee. Capture the Flag, jossa täytyy kaapata valkoinen lippu (Neutral Flag) ja palauttaa omaan tukikohtaan. Team Capture the Flagissa pitää kaapata joko punainen tai sininen lippu, riippuen kummalla puolella on. Possession, jossa täytyy pitää valkoista lippua tietyn aikaa voittaakseen. Single Weapon Deathmatchissa on vain yksi ase.

Kampanjassa on viisi pelattavaa hahmoa, jotka kehittyvät ajan myötä. Kehitysvaiheet järjestyksessä: Slave (Orja), Freeman (Vapaa mies), Warrior (Soturi), Warlord (Sotalordi) ja Lord of Battle (Taistelun herra).

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarge on ihminen, jolla on harmaat, lyhyet hiukset ja hän polttaa aina sikaria. Anarki on cyberpunkkari, jolla on suu ommeltu kiinni, ja häntä on kohdeltu kaltoin (verijäljistä päätellen). Hänellä on myös leijulauta, jolla hän kulkee ympäriinsä. Doom on päähenkilö pelistä Doom. Hänellä on vihreät vaatteet ja harmaa kypärä. Klesk on punainen piikikäs avaruusolento. Ajan myötä hänestä kehittyy koko ajan koneen tapaiseksi. Daemia on naispuolinen ihmissotilas, jolla on punaiset silmät.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin alkuvideossa näytetään Sarge, yksi pelin henkilöistä, taistelemassa (luultavasti) Quake 2:sta tuttuja Stroggeja vastaan. Pian Sargen ammukset loppuvat ja hän tekee rynnäkön Stroggeja kohtaan. Stroggit ovat juuri hyökkäämässä Sargen kimppuun, mutta Sarge teleportataan muualle ja hänen sikarinsa putoaa maahan. Quake 3 Arenassa tämä video jatkuu hieman, mutta tuntemattomasta syystä se ei ole Revolutionissa.

Pelin alussa voi valita yhden viidestä pelattavasta hahmosta taistelemaan. Campaignissa yleisin muoto on Deathmatch. Sen lisäksi on aivan erikoinen, Deathmatch: Kills vs Time, jossa pitää tappaa esim. 20 vihollista 10 minuutissa. Pelissä on Tierit (suom. Sitoja), joka tässä tapauksessa tarkoittaa jaksoa. Pelin ensimmäisessä kentässä areenamestari Vadrigar puhuu sinulle ja halveksuukin hieman.

Campaignissa on erikoiset Elimination pelimuodot. Eliminationissa saa kuolla 10 kertaa ja pitää tappaa muut viholliset 2-3 kertaa, riippuen eliminationista. Toisenlainen eliminaatio on "Skirmish", jossa on 3 eri areenaa, joilla pitää taistella. Vadrigar tulee neljännessä eliminationissa lopuksi, mutta ei kuole vielä silloinkaan. Viidennessä eliminationissa Vadrigar tulee yksin, mutta on paljon nopeampi ja vaikeampi ja hänet pitää tappaa yhden kerran. Viimeisessä taistelussa on vain 5 elämää.

Kun Vadrigar on voitettu, pelaajahahmo seisoo Vadrigarin paikalla, jossa tämä aina seisoi ja sen jälkeen tulee uusi pelattava kenttä, The Keeper, jossa ovat vihollisina Reaper ja Mistress, pelistä Dungeon Keeper. Sen pelattuaan tulee lopputekstit, mutta ei lopetusvideota.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.