Public Image Ltd

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Public Image Ltd
(1978–1992, 2009–)
Public Image Ltd vuonna 2013
Public Image Ltd vuonna 2013
Tiedot
Tyylilaji: Post-punk, alternative rock, alternative dance
Kotipaikka: Englannin lippu Lontoo, Englanti
Laulukieli: englanti
Sivusto: www.pilofficial.com
Jäsenet
John Lydon
Bruce Smith
Lu Edmonds
Scott Firth
Entiset jäsenet
Keith Levene
Jah Wobble
Jim Walker
Vivian Jackson
David Humphrey
Richard Dudanski
Karl Burns
Martin Atkins
Steve New
Ken Lockie
Pete Jones
John McGeoch
Allan Dias
Russell Webb
Levy-yhtiöt
Virgin Records, Warner Bros. Records, Elektra Records, PiL Official

Public Image Ltd eli PiL on brittiläinen rockyhtye, joka toimi vuosina 19781993 ja jatkaa vuodesta 2009 alkaen. PiL:in perusti aiemmin Sex Pistols yhtyeestä tunnettu laulaja John Lydon alias Johnny Rotten, joka lauloi ja sanoitti myös PiL:in kappaleet. Lydonin oli tarkoitus ottaa Sex Pistolsissa bassoa soittanut kaverinsa Sid Vicious mukaan suunnitellessaan yhtyeen perustamista, mutta aikomus kaatui Sex Pistolsin Amerikan kiertueen jälkeen Sidin saadessa jälleen lisää heroiinia ja tämän bändärityttökaverin Nancy Spungenin palatessa kuvioihin.

PiL:iä ei voi tarkemmin määritellä mihinkään genreen, koska yhtye on tehnyt monenlaista musiikkia. Yleensä sitä kuitenkin nimitetään post punkiksi.

Nimen Public Image Lydon sai skotlantilaisen Muriel Sparkin kirjoittaman kirjan Public Image mukaan, joka kertoi äärimmäisen itsekeskeisestä näyttelijättärestä. Limited tuli siitä, että Lydon halusi rajoittaa olemistaan esillä yhtyeessä. Monet, erityisesti levy-yhtiö Virgin Records, olisivat halunneet PiL:istä Sex Pistolsille jatkon. He halusivat Lydonin työskentelevän Sex Pistolsin rumpalin Paul Cookin ja kitaristi Steve Jonesin kanssa, mutta hän kieltäytyi.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset
Entiset

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]