Prodrive

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Prodrive on englantilainen urheiluautovalmistaja, joka on perustettu vuonna 1984. Toiminnanjohtajana aloitti David Richards, joka oli aiemmin yhdessä suomalaisen ralliajajan Ari Vatasen kanssa toimiessaan tämän kartturina vuonna 1981 saavuttanut rallin MM-sarjassa maailmanmestaruuden.

Prodriven päämaja sijaitsee Banburyssa, Isossa-Britanniassa ja yritys suunnittelee sekä rakentaa autoja tunnetuille kilpatalleille kuten Subaru ja Aston Martin.[1]

Vuonna 2006 Prodriven kilpatalli hyväksyttiin FIAn Formula 1 -sarjaan kaudelle 2008. Tästä huolimatta talli jätti osallistumatta kauteen 2008, koska se ei onnistunut hankkeen rahoituksessa. Tallin huhuttiin tulevan takaisin kaudeksi 2009, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Prodrive on tällä hetkellä tunnettu yhteistyöstään Subarun kanssa rallin MM-sarjassa. Tallin väreissä ajoi muun muassa viimeisin suomalainen rallin MM-sarjan voittaja Marcus Grönholm, joka teki hetkeksi säväyttävän paluun rallin pariin Portugalin MM-rallissa onnistumatta kuitenkaan ajamaan kisassa maaliin saakka.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Prodriven verkkosivut - (ladattu 6.4.2007)
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.