Primetime

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo videopelistä. Prime time tarkoittaa myös parasta katseluaikaa.
Primetime
Primetime logo.png
Kehittäjä Sventertainment AB
Julkaistu maaliskuu 2018, Suomessa helmikuu 2019
Lajityyppi Tietokilpailu
Alusta Android, iOS
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Primetime on ruotsalainen tietokilpailupeli, jota pelataan puhelimella livenä yhdessä muiden kanssa. Peli julkaistiin Ruotsissa maaliskuussa 2018, ja Suomeen se tuli helmikuussa 2019. Pelaaminen tapahtuu Primetime-sovelluksessa. Peli alkaa joka ilta klo 20.00, ja se kestää noin 10–15 minuuttia.[1] Pelin pelaaminen ei maksa mitään; se rahoitetaan mainoksilla ja yhteistöillä.

Primetimen Suomen-juontajat ovat Loviisa Läärä, Ella Tarmo, Marika Pietilä, Amin Moussavi ja Sanna-Kaisa Saari. Helmikuusta 2019 lokakuuhun 2019 peliä juonsivat Mari Valosaari, Sami Uotila ja Julita Airaksinen. Lisäksi sunnuntaisin julkkisvisaa juonsi Niko Saarinen.[2] Välillä peliä juonsi myös Kerttu Rissanen.[3]

Primetimen tunnusmusiikkikappale on ”Teenage Lullaby”, jonka esittää Ooyy.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Primetime on tietokilpailu, joka tehdään suorana lähetyksenä. Jotta peliin voi osallistua, täytyy omassa mobiililaitteessa olla asennettuna Primetime-sovellus. Kun lähetys alkaa, juontaja seisoo studiossa green screenin edessä ja esittää 11 kysymystä, joissa kussakin on kolme vastausvaihtoehtoa. Aikaa vastaamiseen on 10 sekuntia. Pelissä on chat, jossa pelaajat voivat kommentoida esimerkiksi veikkaamaansa oikeaa vastausta tai kertoa juontajalle, jos pelissä on jotain vikaa. Jos kysymykseen vastaa väärin, putoaa pois pelistä. Jokaisessa pelissä on rahapotti, joka jaetaan pelin lopussa oikein vastanneiden kesken. Mitä vähemmän pelaajia viimeiseen, 11. kysymykseen vastaa oikein, sitä suurempi voittopotti on.[2]

Voitetut rahat tulevat näkyviin pelaajan Primetime-sovellukseen. Sieltä ne voi joko nostaa tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.[4]

Uudet pelaajat saavat niin sanotun pelastusrenkaan, jota käyttämällä pääsee jatkamaan peliä, vaikka vastaisi yhteen kysymykseen väärin. Pelastusrenkaita voi käyttää yhden joka pelissä kysymysten 1–7 kohdalla. Pelastusrenkaita saa lisää lähettämällä kavereille kutsulinkin peliin.[5] Renkaita saa myös, jos lähettää Primetimelle kysymyksen ja se otetaan mukaan peliin. Pelastusrenkaita jaetaan myös, jos pelissä sattuu tekninen virhe.

Teemavisat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajoittain Primetimen kysymyksissä on tietty teema, kuten Harry Potter, musiikki tai pääkaupungit. Joinakin päivinä on muitakin lähetyksiä illan päälähetyksen klo 20 lisäksi.

Suomen Primetimessä lähetetään viihdevisa perjantaisin klo 17.00. Joka sunnuntai klo 20.30[6] on huippuvisa, johon pääsevät ne pelaajat, jotka ovat kuluneen viikon aikana saaneet kerättyä yhteensä vähintään 40 oikeaa vastausta pelin kysymyksiin.

Joka torstai klo 20 pelataan maaottelu kaikkien neljän Primetime-maan (Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan) välillä. Kysymykset ovat kaikissa maaversioissa samat. Se maa, jonka pelaajat saavat keskimäärin eniten kysymyksiä oikein, voittaa ottelun. Voittajamaan pelaajat saavat palkinnoksi pelastusrenkaan.[6]

Primetime Suomen tuotannon siirtyminen Ruotsiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuussa 2019 Suomen Primetimen tuotanto siirrettiin Tukholmaan muidenkielisten Primetime-studioiden yhteyteen. Vanhat juontajat ja teknikot poistuivat kuvioista.[2] Uudet juontajat ovat Loviisa Läärä, Ella Tarmo, Marika Pietilä, Amin Moussavi ja Sanna-Kaisa Saari.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Valosaari, Mari: Mä juonnan uutta primetime suomi live tietokilpailua, tuu mukaan pelaamaan! Mari Valosaaren blogi. Viitattu 27.12.2019.
  2. a b c Laari, Susanna: Mobiilitietokilpailu teki sen, mitä digitelevisio turhaan lupasi: vuorovaikutteisen lähetyksen Helsingin Sanomat. 26.11.2019. Viitattu 27.12.2019.
  3. Salkkari-pari yhteisissä juontohommissa Nainen.com. Viitattu 27.12.2019.
  4. Primetime Suomi – Näin lunastat voittosi Primetime Suomen Instagram. Viitattu 27.12.2019.
  5. Valosaari, Mari: Primetime Suomi - Live Tietokilpailu - Mari Valosaari osa 1 YouTube. Viitattu 27.12.2019.
  6. a b Pohjoismaiden välinen maaottelu Primetime Suomen Instagram. 29.1.2020. Viitattu 17.2.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Primetime