Phil Lord ja Christopher Miller

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chris Miller (vas.) ja Phil Lord Wondercon-tapahtumassa vuonna 2015.

Phil Lord ja Christopher ”Chris” Miller ovat yhdysvaltalainen kaksikko, joka on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut yhdessä sekä elokuvia että televisiotuotantoja. Heidän elokuviaan ovat Poutapilviä ja lihapullakuuroja, 21 Jump Street, Lego elokuva ja 22 Jump Street.

Lord on kotoisin Miamista, Miller puolestaan Seattlen seudulta. He kohtasivat 1990-luvun puolivälissä Dartmouth Collegessa ja ystävystyivät oman kertomansa mukaan Millerin sytytettyä vahingossa Lordin tyttöystävän hiukset palamaan. Collegessa he kävivät animaatiokurssin, innostuivat alasta ja alkoivat tehdä animaatioita toisiaan avustaen. Valmistuttuaan vuonna 1997 Miller haki töihin Disneyn televisio-osastolle ja lähetti ennakkoon näytteeksi joitakin töitään, joita hän oli työstänyt Lordin kanssa. Disneyllä heidät tulkittiin tiimiksi ja molemmat kutsuttiin haastatteluun. Siten he päätyivät sattuman kautta työpariksi.[1][2]

Disneyllä Lord ja Miller siirtyivät pian lauantaiaamun piirrettyjen parista Touchstone Televisionille, jonka leivissä he käsikirjoittivat esimerkiksi tilannekomediasarjoja Zoe ja Go Fish. Noina vuosina he kehittivät MTV:lle lyhyeksi jääneen animaatiosarjan Clone High, jossa he myös ääninäyttelivät itse.[1][2]

Kaksikon debyytti elokuvakäsikirjoittajina ja -ohjaajina oli vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Sony Picturesin animaatio Poutapilviä ja lihapullakuuroja, joka perustuu lastenkirjaan vuodelta 1978.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Solomon, Charles: Freshmen animators Los Angeles Times. 17.2.2003. Viitattu 29.6.2014. (englanniksi)
  2. a b Buckley, Cara: Soaring Past Low Expectations – Lord and Miller, Directors With a Golden Touch The New York Times. 6.6.2014. Viitattu 29.6.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]