Percy Jackson: Hirviöidenmeri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Percy Jackson: Hirviöidenmeri
Percy Jackson: Sea of Monsters
Ohjaaja Thor Freudenthal
Käsikirjoittaja Scott Alexander
Larry Karaszewski
Perustuu Rick Riordanin romaaniin
Tuottaja Chris Columbus
Michael Barnathan
Säveltäjä Andrew Lockington
Kuvaaja Shelly Johnson
Leikkaaja Mark Goldblatt
Pääosat Logan Lerman
Sean Bean
Nathan Fillion
Stanley Tucci
Jake Abel
Alexandra Daddario
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Levittäjä InterCom
Netflix
Disney+
Ensi-ilta
Kesto 107 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, kreikka
Budjetti 90 000 000 dollaria
Tuotto 199 850 315 dollaria[1]
Edeltäjä Percy Jackson: Salamavaras
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Percy Jackson: Hirviöidenmeri (Percy Jackson & the Olympians: The Sea of Monsters) on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen fantasiaelokuva, jonka on ohjannut Thor Freudenthal. Elokuva on jatko-osa elokuvalle Percy Jackson: Salamavaras (2010). Elokuva perustuu Rick Riordanin romaaniin Hirviöidenmeri, jossa on paljon kreikkalaisesta mytologiasta peräisin olevia aiheita.

Viisiosaisesta kirjasarjasta filmatisoitiin lopulta vain kaksi osaa, ja Titaanien kirous -kirjan pohjalta suunniteltu kolmas elokuva peruttiin.[2] Disney+-palvelua varten käsikirjoitetaan kuitenkin uutta Percy Jackson -televisiosarjaa, joka ei ole yhteydessä vuoden 2010 ja 2013 elokuviin.[2] Rick Riordan on mukana käsikirjoittamassa sarjaa.[2] Sarja julkaistaan aikaisintaan vuonna 2022.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva alkaa, kun neljä nuorta puoliveristä, Luke, Annabeth ,Grover ja Thailea pakenevat hirviöitä puoliveristen leirille. Thailea uhraa itsensä pelastaakseen ystävänsä ja hänen isänsä Zeus muuttaa hänet Thaleia petäjäksi joka suojaa leiriläisiä. Nykyhetkessä Percy Jackson kilpailee muita puoliverisiä vastaan leirin turnauksessa. Percy on lähellä voittoa mutta pelastaa toisen kilpailijan ja näin Clarissa De Rue vie voiton. Turnauksen jälkeen Percy tuntee itsensä "vain yhden retken ihmeeksi". Pian Chiron ja Herra D tapaavat kykloopin joka on tullut maagisen rajan läpi. Kyklooppi kertoo olevansa Poseidonin poika. Percylle paljastuu Tyson-nimisen kykloopin olevan hänen velipuolensa. Kun leiriläiset ovat ruokailemassa, pronssinen härkä rikkoo maagisen rajan ja tekee tuhoja leirillä. Percy onnistuu tuhoamaan sen Tysonin, Annabethin ja Clarissen avulla. Luke Castellan saapuu, vihjaa Percylle ennustuksesta ja katoaa. Leiriläiset tajuavat Thaleia petäjän olevan myrkytetty ja sen, että he ovat alttiita hyökkäyksille. Percy kysyy Chironilta ennustuksesta, joka kehottaa häntä menemään oraakkelin puheille. Oraakkeli kertoo Percylle ennustuksesta, jossa vanhimpien jumalten puoliverinen poika joko pelastaa tai tuhoaa Olympoksen. Percy kertoo Chironille ennustuksesta, ja Chiron kertoo Percyn olevan ainoa elossa oleva vanhimpien jumalten jälkeläinen, joten ennustus voi tarkoittaa itse Percya. Elokuvan lopussa, kun petäjä on parannettu kultaisella taljalla, herää Thaleia joka on toinen Hadeksen, Poseidonin ja Zeuksen perillinen Percyn lisäksi. Joten ennustuksessa esiintynyt jälkeläinen voikin olla Thaleia eikä Percy. Mutta onko Thaleia kenen tytär?

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Logan Lerman  Percy Jackson  
 Brandon T. Jackson  Grover Underwood  
 Alexandra Daddario  Annabeth Chase  
 Leven Rambin  Clarisse La Rue  
 Jake Abel  Luke Castellan


 
 Nathan Fillion  Hermes  
 Douglas Smith  Tyson  
 Paloma Kwiatkowski  Thalia Grace  
 Anthony Head  Kheiron  
 Missi Pyle  Harmaa sisar  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.