Titaanien kirous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Titaanien kirous
The Titan's Curse
Titaanien kirous.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Rick Riordan
Kieli englanti
Genre fantasia
Julkaistu 2007
Sivumäärä 312
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kustantaja Otava
Julkaistu 2009
Sivumäärä 312
ISBN 978-951-1-22839-4
Sarja: Percy Jackson
Edeltävä Hirviöidenmeri
Seuraava Labyrinttitaistelu
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Titaanien kirous (engl. The Titan's Curse) on Rick Riordanin kirjoittaman Percy Jackson -fantasiakirjasarjan kolmas osa. Kirjassa merenjumala Poseidonin poika saa tehtäväkseen ratkaista karmean ennustuksen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Percy Jackson ja hänen ystävänsä Thaleia Grace ja Annabeth Chase menevät kouluun, jossa Grover Underwood on löytänyt kaksi puoliverisistä, Nico ja Bianca di Angelon. Ennen kuin he pääsevät viemään heidät turvaan, heidän kimppuunsa hyökkää Mantikhoros nimeltä Dr. Thorn. Kun Artemis ja hänen metsästäjänsä saapuvat auttamaan, hirviö hyppää kalliolta Annabeth mukanaan. Antiikin vaarallisin hirviö on vapaalla jalalla ja Artemis lähtee metsästämään sitä. Percy ystävineen lähtee Artemiin metsästäjien kanssa Puoliveristen leiriin Apollonin aurinkovaunulla.

Puoliveristen leiri yhdistää voimansa Artemiksen metsästäjien kanssa. Heistä neljä, Bianca, Thaleia, Zoë ja Grover lähtevät etsintäretkelle ratkomaan ennustusta, johon sisältyy leirinjohtaja Kheironissa epäluuloa herättänyt Titaanien kirous. Percy ei pääse mukaan mutta lentää salaa heidän perässään Blackjack-pegasoksella. Hän näkee, kuinka viholliset kasvattavat hirivöitä ja päättää varoittaa heitä, vaikka paljastuukin samalla. Percy tappaa Nemean leijonan muiden avustuksella, ja Zoë suostuu ottamaan hänet mukaan etsintäretkelle.

Bianca, Thaleia, Grover, Zoë ja Percy lähtevät Apollonin opastamana junalla pakoon hirviöitä. He nousevat junasta New Mexicossa, jossa zombit hyökkäävät heidän kimppuunsa. Etsintäretkeläiset pääsevät pakoon jumala Panin lähettämän villisian avustuksella.

Villisika vie heidät jumalten kaatopaikalle aavikolle, missä metsästäjiin liittynyt Bianca myös kuolee, koska hän halusi viedä Nicolle hänen ainoan hahmon joka puuttuu häneltä mythomagic-pelissä ja otti kortin kielloista huolimatta. Koska Bianca otti kaatopaikalta hahmon hän tarjoutui menemään Talos-robotin - joka ahdisteli heitä - sisään ja sotki sen sisältä niin että Bianca jäi sen alle kun robotti rikkoutui.

Muut jatkavat pian matkaa(Zoë, Grover, Percy ja Thaleia) ja päätyvät Hooverin padolle, jolla kohtaavat jälleen Atlaksen herättämät luurangot. He saavat apua Rachel Elizabeth Darelta, ja Thaleia uskaltaa kuitenkin pyytää apua isältään ja saa kaksi pronssienkeliä auttamaan heitä. Enkelit heittävät heidän San Franciscoon. He päättävät kysyä neuvoa vanhalta merenhengeltä. Mutkikkaiden tapahtumien kautta Grover päätyy kaitsemaan pelättyä hirviötä, jonka Percy oli jo kerran pelastanut ja antanut nimen Mansikki.

He luulevat ensin olevansa taas nollapisteessä, koska heidän pitäisi ehtiä Hesperidien puutarhaan ennen auringon laskua, mutta Thaleia muistaa erään joka saattaisi auttaa. He menevät Annabethin isän luo, jolta pyytävät kyytiä Othrysvuorelle, jolta epäilevät Annabethin ja Artemiin löytyvän. He pääsevät Othrysvuoren juurelle, Hesperidien puutarhaan. Zoë paljastuu entiseksi Hesperidiksi ja hänen harhauttaessaan Ladonia Percy ja Thaleia kiertävät vuorelle. Ladon puree kaikesta huolimatta Zoëa kylkeen.

Vuorella he kohtaavat titaani Atlaksen, joka puolestaan paljastuu Zoën isäksi. Percy häviää taistelussa Atlasta vastaan ja joutuu kantamaan hetken Titaanien kirousta, taivaan kantta. Artemiin avulla Atlas jää vanhan taakkansa alle jälleen. Thaleia, joka ajautuu taisteluun Lukea vastaan potkaisee tämän vuorelta alas. Luke säilyy silti hengissä, kuin ihmeen kaupalla. Ilman tri Chasen, Annabethin isä saapumista, he olisivat joutuneet taisteluun, jonka olisivat luultavasti hävinneet. Artemis kutsuu rekensä paikalle ja laskeutuvat San Franciscon lentokentälle. Zoë kuolee Ladonin ja isänsä antaman iskun myötä.

He menevät Olympoksella pidettävään talvipäivänseisaukseen Artemiin perässä Blackjackin ja muiden pegasoksien kyydillä. Olympoksella jaetaan palkintoja ja tuomioita, mutta kukaan ei kuole ja Thaleiasta tulee uusi Metsästäjien komentaja. Hän ei siis koskaan tule täyttämään kuusitoista, joka on päivän päässä, eikä täten tule täyttämään Kolmen Suuren Ennustusta, vaan se laskeutuu Percyn harteille.

Leirillä Nico suuttuu kuullessaan Biancan kuolleen; hän syyttää Percyä ja karkaa metsään. Sitä ennen luurankosoturit hyökkäävät, mutta Nico pakottaa ne maan alle paljastuen näin Haadeksen pojaksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.