Titaanien kirous

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Titaanien kirous
The Titan's Curse
Alkuperäisteos
Kirjailija Rick Riordan
Kieli englanti
Genre fantasia
Julkaistu 2007
Sivumäärä 312
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro
Kustantaja Otava
Julkaistu 2009
Sivumäärä 312
ISBN 978-951-1-22839-4
Sarja: Percy Jackson
Edeltävä Hirviöidenmeri
Seuraava Labyrinttitaistelu
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Titaanien kirous (The Titan's Curse) on Rick Riordanin kirjoittaman Percy Jackson -fantasiakirjasarjan kolmas osa. Kirjassa merenjumala Poseidonin poika saa tehtäväkseen ratkaista karmean ennustuksen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Percy Jackson ja hänen ystävänsä Thaleia sekä Annabeth törmäävät kahteen vahvaan puoliveriseen, Nico ja Bianca di Angeloon. Ennen kuin he pääsevät turvaan, hyökkää heidän kimppuunsa antiikin hirviö Mantikhoros. Annabeth joutuu kidnapatuksi, ja Percy tutustuu ensimmäistä kertaa metsästäjäjoukkoon, jota johtaa jumalatar Artemis. Antiikin karmein hirviö on vapaalla jalalla, ja ainoastaan Artemis voisi jäljestää sen, mutta hän katoaa kuin tuhka tuuleen. Percy ystävineen yhdistää voimansa Artemiksen metsästäjien kanssa. He lähtevät etsintäretkelle ratkomaan ennustusta, johon sisältyy leirinjohtaja Kheironissa epäluuloa herättänyt Titaanien kirous.

Metsästäjiin liittynyt Bianca myös kuolee kun he käyvät jumalten kaatopaikalla aavikolla, koska hän halusi viedä Nicolle hänen ainoan hahmon joka puuttuu häneltä mythomagic-pelissä. Koska Bianca otti kaatopaikalta hahmon hän tarjoutui menemään Talos-robotin - joka ahdisteli heitä - sisään ja sotki sen sisältä niin että Bianca jäi sen alle kun robotti rikkoutui.

Muut jatkavat pian matkaa(Zoë, Grover, Percy ja Thaleia) ja päätyvät Hooverin padolle, jolla kohtaavat jälleen Atlaksen herättämät luurangot. Thaleia uskaltaa kuitenkin pyytää apua isältään ja saa kaksi pronssienkeliä auttamaan heitä. Enkelit heittävät heidän San Franciscoon. He päättävät kysyä neuvoa vanhalta merenhengeltä. Mutkikkaiden tapahtumien kautta Grover päätyy kaitsemaan pelättyä hirviötä, jonka Percy oli jo kerran pelastanut ja antanut nimen Mansikki.

He luulevat ensin olevansa taas nollapisteeessä, koska heidän pitäisi ehtia Hesperidien puutarhaan ennen auringon laskua, mutta Thaleia muistaa erään joka saattaisi auttaa. He menevät Annabethin isän luo, jolta pyytävät kyytiä Othrysvuorelle, jolta epäilevät Annabethin ja Artemiin löytyvän. He pääsevät Othrysvuoren juurelle, Hesperidien puutarhaan. Zoë paljastuu entiseksi Hesperidiksi ja hänen harhauttaessaan Ladonia Percy ja Thaleia kiertävät vuorelle. Ladon puree kaikesta huolimatta Zoëa kylkeen.

Vuorella he kohtaavat titaani Atlaksen, joka puolestaan paljastuu Zoën isäksi. Percy häviää taistelussa Atlasta vastaan ja joutuu kantamaan hetken Titaanien kirousta, taivaan kantta. Artemiin avulla Atlas jää vanhan taakkansa alle jälleen. Thaleia, joka ajautuu taisteluun Lukea vastaan potkaisee tämän vuorelta alas. Luke säilyy silti hengissä, kuin ihmeen kaupalla. Ilman tri Chasen, Annabethin isä saapumista, he olisivat joutuneet taisteluun, jonka olisivat luultavasti hävinneet. Artemis kutsuu rekensä paikalle ja laskeutuvat San Franciscon lentokentälle. Zoë kuolee Ladonin ja isänsä antaman iskun myötä.

He menevät Olympoksella pidettävään talvipäivänseisaukseen Artemiin perässä Blackjackin ja muiden pegasoksien kyydillä. Olympoksella jaetaan palkintoja ja tuomioita, mutta kukaan ei kuole ja Thaleiasta tulee uusi Metsästäjien komentaja. Hän ei siis koskaan tule täyttämään 16, joka on päivän päässä.

Leirillä Nico suuttuu kuullessaan Biancan kuolleen; hän syyttää Percyä ja karkaa metsään. Sitä ennen luurankosoturit hyökkäävät, mutta Nico pakottaa ne maan alle paljastuen Haadeksen pojaksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.