Labyrinttitaistelu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Labyrinttitaistelu
The Battle of the Labyrinth
Alkuperäisteos
Kirjailija Rick Riordan
Kieli suomi
Genre Fantasia
Nuortenkirjallisuus[1]
Julkaistu 2008
Suomennos
Suomentaja Ilkka Rekiaro[1]
Kustantaja Otava[1]
Julkaistu 2010[1]
Ulkoasu Sidottu[1]
Sarja: Percy Jackson
Edeltävä Titaanien kirous[1]
Seuraava Jumalten sota[1]
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Labyrinttitaistelu (engl. The Battle of the Labyrint) on Rick Riordanin neljäs Percy Jackson-romaani vuodelta 2008.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jälleen kerran Percy joutuu jättämään palavan koulun taakseen. Puoliveristenleirille on tullut uusi miekkailunopettaja, jota Percy epäilee viholliseksi. Percy alkaa nähdä painajaisia Daidaloksesta, keksijänerosta, jota he lähtevät etsimään. Percy ja Annabeth löytävät sisäänkäynnin Daidaloksen labyrinttiin miekkailuharjoituksen aikana. Pian Percy ystävineen lähtee Annabethin johdolla etsintäretkelle labyrinttiin etsimään Adrianen lankaa jota Lukekin kaikesta päätellen tavoittelee, sillä sen avulla voidaan hyökätä keskelle leiriä. Matkallaan he joutuvat moniin vaaroihin. Percy alkaa nähdä Nicosta Iris-viestejä ja unia, jotka jatkuvat vielä labyrinttiin menon jälkeenkin. Viestien lähettäjä oli Nicon sisko, Bianca di Angelo, joka oli kuollut reilu vuosi sitten pelastaakseen Percyn, Zoën ja Thaleian.

He löytävät Hefaistoksen, joka käskee heidän mennä lempipajalleen, Mount Saint Helensille jossa on tunkeilijoita. Jos he löytävät tunkeilijat, Hefaistos suostuu auttamaan heitä. Percy, Annabeth, Grover ja tyson löytävät labyrintin kautta nopeasti Mount saint Helensille, mutta Groverin aistittua oikea tie Panin luo he jakautuvat. Grover ja Tyson lähtevät jäljittämään Pania, kun taas Percy ja Annabeth menevät pajalle josta he löytävät hirviöitä, telekhinejä. Percy käskee Annabethin pelastautua ja jää itse ansaan. Percy on hyvin lähellä kuolla mutta saa aikaan kamalan räjähdyksen ja lentää Kalypson saarelle. Kaikki leirissä luulevat, että Percy on kuollut. Mutta hän tulee leirille juuri samaan aikaan kun amfiteatterilla poltetaan hänen kääriliinaansa. Percy ja Annabeth lähtevät jatkamaan Adrianen langan etsimistä labyrinttiin. Apunaan heillä on Rachel Elizabeth Dare, joka näkee Sumun läpi ja johon Percy tutustui aiemmin edellisellä etsintäretkellään ja koulussa. He löytävät Luken ja Percy joutuu taistelemaan henkensä edestä vapauttaakseen ystävänsä. He pakenevat ja Percy kohtaa Kronoksen, joka on herännyt ja sulautunut Luken ruumiiseen. Nico pelastaa Percyn ja paljastaa samalla titaaneille olevansa Haadeksen poika.

Puoliveristen leiriin hyökätään heidän juuri päästessä sinne. Leiriläiset taistelevat vastaan ja voittavat, kun Grover aiheuttaa Paniikin. Kheiron loukkaantuu lievästi ja muutama kuolee.

Percy lähtee leirin loputtua kotiinsa. Poseidon tulee käymään Percyn syntymäpäivillä ja Percy kertoo hänelle tarinansa. Kirja loppuu siihen, kun Nico di Angelo tulee saapuu Percyn luo uskoen tietävänsä mikä voi auttaa heitä Kronoksen voittamisessa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]