Pekka Nebelung

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pekka Nebelung

Pekka Nebelung (s. 9. huhtikuuta 1979 Biberach an der Riss, Länsi-Saksa) on suomalais-saksalainen muusikko.

Nebelung oli Tangomarkkinoiden semifinalisti vuonna 2002. Lisäksi hän on voittanut King Karaoke -kilpailun, jossa hän oli myös yleisön suosikki. Suomen tähti -kilpailussa hän sijoittui toiseksi vuonna 2003. Hän oli Tangomarkkinoiden finalistien varasijalla vuonna 2003. Hän julkaisi singlen Rakkautta riittää vuonna 2006.

Nebelung on voittanut Lahden valtakunnallisen puhallinkilpailun trumpettisarjan vuosina 1994 ja 1997.

Hän on toiminut trumpetistina Turun kaupunginorkesterissa, Deutsche kammerphilharmonie Bremenissä js Kaartin soittokunnassa. Nebelung on opiskellut trumpetinsoittoa Turun konservatoriossa, Palmgren-konservatoriossa, Turun taideakatemiassa ja Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Reijo Borman, Erkki Karjalainen, Jouko Harjanne ja Juhani Listo.

Pekka Nebelung opiskelee Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatusta. Hän toimi opettajana ja musiikkiteatterilinjan johtajana Kaarinan lukiossa joulukuuhun 2017 asti.

Hän johtaa Forssan mieskuoroa, KaMu-kuoroja, VTT:n Sointua, sekä lauluyhtye Pavanea. Lisäksi Nebelung toimii Viihdekuoroliitto ry:n puheenjohtajana. Kaarinalainen KaMu-kuorot valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2017–2018. [1]

Rikostuomiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Nebelung tuomittiin virka-aseman väärinkäytöstä 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. [2] Tuomio koski hänen toimiaan Kaarinan lukiossa. Hän oli mm. lähettänyt oppilailleen seksuaalisävytteisiä viestejä ja tarjonnut alaikäisille oppilailleen alkoholia.[3] Pekka Nebelung on myös tuomittu useista maksuvälinepetoksista sakkorangaistuksiin, ja hänellä on 5 velkomustuomiota.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.