Pasi Koskela

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koskela vuonna 2009.

Pasi Markus Koskela (s. 28. syyskuuta 1980 Vaasa) on suomalainen pikaluisteluvalmentaja ja kilpauransa päättänyt pikaluistelija.

Pääasiassa 500 ja 1 000 metrin matkoilla kilpaillut Koskela kuului Suomen maajoukkueluistelijoihin kilpaillen neljissä arvokilpailuissa. Parhaimmillaan hän sijoittui 500 metrillä 19:nneksi vuoden 2008 matkakohtaisissa MM-kilpailuissa.[1] Sprintterien SM-kilpailuista Koskela voitti hopeaa vuonna 2009 ja pronssia vuosina 1999 ja 2004[2].

Koskela toimi urheilijanuransa jälkeen Suomen pikaluistelumaajoukkueen valmentajana ja joukkueenjohtajana suurimmissa ulkomaan kilpailuissa. Vuonna 2011 hänet nimettiin Suomen pikaluistelun valmennuspäälliköksi.[3] Hänen uudelleenvalintansa ko. tehtävään vuonna 2014 otettiin ristiriitaisesti vastaan lajitoimijoiden keskuudessa,[4] ja vuonna 2015 Koskelan sopimusta ei jatkettu[5].

Koskelan vaimo on oopperalaulaja Tiina-Maija Koskela (o.s. Hirvilammi).[6] Koskelan veli, pikaluistelija Pekka Koskela, piti yli vuoden ajan hallussaan 1 000 metrin maailmanennätystä ja on lajin moninkertainen arvokisamitalisti. Veljekset ovat myös sukua painin olympiamitalisti Harri Koskelalle[7].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Pasi Koskela.
  • Profiili schaatsstatistieken.nl (hollanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.