Pakilan Visa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pakilan Visa on urheiluseura, joka on perustettu vuonna 1936. Seuran toimintalajeina ovat koripallo, salibandy, yleisurheilu ja kuntourheilu. Pakilan Visan toiminta-alue on Pohjois-Helsinki, mutta jäseniä on ympäri pääkaupunkiseutua.[1]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pakilan Visalla oli tärkeä osa Pakilan työväenliikkeen toimintaa, jolle oli ominaista 1930-luvulla vasemmistolainen suuntautuminen. Muiden entisten pakilalaisten vasemmistolaisyhdistysten, kuten työväenyhdistys Salaman tavoin pakilalaiset urheiluseurat joutuivat aikoinaan valtion seurantaan: yksi Pakilan Visan edeltäjistä, Pakinkylän Veljet, lakkautettiin 1932, ja sen toimipaikka Pakilan työväentalo takavarikoitiin.

Nykyinen toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pakilan Visa on merkittävä koripallon kasvattajaseura. Joukkueita on 7-vuotiaista 18-vuotiaisiin. Koripallojoukkueet pelaavat Koripalloliiton Eteläisen alueen sarjoissa. Palloiluun keskittyvät liikuntaleikkikoulut toimivat Käpylän, Kumpulan ja Pakilan alueilla. Salibandyssa Visalla on poikajoukkueita. Lisäksi kesäisin seura järjestää lasten yleisurheilukouluja. Koripallossa seuralla on lisäksi lukuisia aikuisjoukkueita Eteläisen alueen sarjoissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.