Paha Kuningatar (Disney)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 Paha Kuningatar tunnetaan myös nimillä Kuningatar Grimhilde ja Lumikin äitipuoli on Grimmin veljesten vuoden 1812 Lumikki -tarinassa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Paha Kuningatar on esiintynyt Disneyn ensimmäisessä pitkässä animaatioelokuvassa Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja on ensimmäinen Disney-elokuvien virallinen antagonisti. Paha Kuningatar kuvataan kauniinnäköisenä ja kylmäsydämisenä julmana hallitsijana, joka asuu linnassaan ja hänellä on Taikapeili, jolta hän säännöllisesti kysyy, onko hän maailman kaunein ihminen. Kuningatar määräsi metsästäjän hankkiutumaan Lumikista eroon taikapeilin kerrottua hänelle Lumikin olevan häntä kauniimpi. Pahalla Kuningattarella on myös taikavoimia, joita hän käytti muuntautuakseen vanhannäköiseksi naiseksi huijatakseen Lumikkia haukkaamaan myrkkyomenaa. Myöhemmin Paha Kuningatar yritti murskata kääpiöt valtavan kiven alle, mutta hän putosi kuolemaansa salaman hajotettua kallionkielekkeen, jonka päällä hän seisoi, jolloin kivi putosikin hänen päälleen, minkä jälkeen tilannetta seuranneet korppikotkat söivät hänen ruumiinsa.

Paha Kuningatar esiintyy myös Olipa kerran -sarjassa, jossa hän loi kirouksen, joka lähetti kaikki Lumotun Metsän asukkaat maahan ilman taikuutta muistinsa menettäneinä. Paha kuningatar toimi Storybrooke-nimisen kaupungin pormestarina nimellä Regina Mills ollen tyrannimainen hallitsija. Viidennellä kaudella Regina erotti itsestään pahan puoliskonsa, joka toimi kuudennella kaudella omana Paha Kuningatar-hahmonaan.

Elokuvassa Lumikki ja metsästäjä (2012) Paha Kuningatar kuvattiin Ravenna-nimisenä velhottarena, joka nousi valtaan surmattuaan kuninkaan ja vangitsi Lumikin linnaansa. Ravennalla oli myös Finn-niminen veli. Ravenna piti itsensä nuorekkaana imemällä itseensä nuorten lasten nuoruuden. Taikapeili kertoi Ravennalle, että Lumikin sydämen avulla hänestä tulisi kuolematon. Myöhemmin Lumikki karkasi vankeudestaan ja kohtasi metsästäjän, joka auttoi häntä kukistamaan Ravennan miehet kääpiöiden avulla ja Lumikki iski Ravennaa tikarilla sydämeen surmaten tämän, jonka jälkeen Lumikki kruunattiin kuningattareksi. Ravenna esiintyi myös elokuvan jatko-osassa Metsästäjä ja talvinen taistelu (2016).

Descendants-elokuvasarjassa paljastuu, että Paha Kuningatar on herätetty henkiin ja vangittu Isle of the Lostille ja hänellä on Evie-niminen tytär. Paha Kuningatar kilpaili Pahattaren kanssa saaren hallinnasta ja myöhemmin Pahatar vangitsi Pahan Kuningattaren tämän linnaan 10 vuoden ajaksi, koska tämä ei kutsunut Malia Evien kuusivuotissyntymäpäiville. Kun Evie yhdessä Malin, Jayn ja Carlosin kanssa kutsuttiin Auradoniin, Paha Kuningatar antoi Evielle pienen taikapeilin avuksi, jotta nelikko saisi varastettua Hyvän Haltiakummin taikasauvan.

Paha Kuningatar vanhan naisen hahmossaan on nähty myös Mikin klubi -sarjassa ja vuoden 2013 Mikki Hiiri -sarjan jaksossa "Sukkarosvo". Paha Kuningatar teki myös cameo-roolin elokuvassa Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?, jossa hänet nähtiin Toontownissa vanhan naisen hahmossaan ylittämässä katua mennessään omenapuotiin.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.