Pål Varhaug

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pål Varhaug (s. 26. tammikuuta, 1991 Stavanger, Norja) on norjalainen autourheilija, joka ajoi kaudella 2011 ja 2013 GP2 -sarjassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaug aloitti karting-uransa vuonna 2005. Hän sijoittui viidenneksi ja voitti Norjan ICA junior sarjan mestaruuden. Vuonna 2007 Varhaug voitti Sveitsin Formula Renault 2.0 -sarjan mestaruuden Jenzer Motorsport -tallissa. Hän otti seitsemän palkintosijaa, joista neljä oli kilpailun voittoja. Hän osallistui myös Italian Formula Renault 2.0 ja Formula Renault 2.0 NEC -sarjoihin. Vuoden 2008 loppupuolella hän osallistui Formula Renault 3.5 auton testeihin.

Vuonna 2009 Varhaug kilpaili Formula Master -sarjassa, sijoittumalla sarjan viidenneksi. Hän saavutti viisi palkintosijaa ja yhden paalupaikan. Vuonna 2010 Varhaug siirtyi uuteen GP3 -sarjaan ajaen jälleen Jenzer Motorsport -tallissa. Hän voitti kauden ensimmäisen kisan, mutta muissa kilpailussa hän ei pisteitä pystynyt ottamaan. Hän sijoittui loppupisteissä 13:ksi ottaen 10 pistettä. Vuonna 2011 Varhaug ajoi GP2 -sarjassa DAMS -tallissa. Hän ei saavuttanut pisteitä. Hänen paras kisasijoituksensa oli kahdeksas sija. Samana vuonna hän ajoi Aasian GP2-sarjassa saavuttaen yhden pisteen.

Vuonna 2012 Varhaug kilpaili Auto GP World Series -sarjassa brittiläisessä Virtuosi UK -tallissa. Hän saavutti kauden aikana kolme voittoa ja yhden nopeimman kierroksen sijoittuen sarjan toiseksi. Vuonna 2013 Varhaug teki paluun GP2-sarjaan Hilmer Motorsport -tallissa. Hän ajoi neljä kilpailua, kunnes rahoitus ongelmien takia hänet korvattiin Espanjasta lähtien Jon Lancasterilla. Vuonna 2014 Varhaug teki paluun GP3-sarjaan kilpaillen jälleen Jenzer Motorsport -tallissa saavuttaen 12 pistettä.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.