Otavan Opisto

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Otavan opisto)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Otavan Opisto

Otavan Opisto on vuonna 1892 perustettu sitoutumaton kansanopisto Mikkelin Otavassa. Toiminta-ajatuksessaan opisto keskittyy hakemaan uusia oppimisen tapoja ja muotoja sekä täydentämään nykyistä opetusjärjestelmää.

Opetuksessa käytetään nykyaikaisia työkaluja: Otavan Opiston nettiperuskoulu ja nettilukio tarjoavat mahdollisuuden suorittaa molemmat opinnot internetin välityksellä. Kampuksella järjestetään myös monenlaista muuta kurssitoimintaa, kuten kymppiluokkia ja avoimen yliopiston kursseja.

Otavan Opiston osana toimii myös oppimisen verkkopalveluihin keskittyvä yksikkö Internetix, jonka toiminta kattaa tulevaisuuden tutkimuksen menetelmävälineet, yhteisöoppimisen ratkaisut, verkkopedagogiset palvelut ja koulutuksen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otavan Opisto perustettiin alun perin Joroisiin Keski-Savon kansanopiston nimellä.[1] Vuonna 1895 ensimmäinen rehtori Hjalmar Mikander lähti rehtoriksi Pohjois-Savon kansanopistoon Maaningalle ja vei mukanaan kaikki silloisen Keski-Savon kansanopiston opettajat. Opistoon kuitenkin valittiin uudet opettajat ja rehtori ja opisto jatkoi toimintaansa.

Internetix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Internetix on 1996 perustettu Otavan Opiston erillisyksikkö joka keskittyy verkkoympäristöjen avulla ylläpitämään, tukemaan ja kehittämään formaalia ja informaalia oppimistoimintaa, joissa oppijoita yksilöiden ohella ovat yhä useammin myös ryhmät ja yhteisöt.

Internetix aloitti toimintansa projektitoimintana, josta on syntynyt mm. nettilukio, nettiperuskoulu, YLE:n nettiradio Mikaeli sekä Metodix Oy. Internetixin Campus on myös ensimmäinen suomalainen verkko-oppimisympäristö.lähde?

Nettiperuskoulu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nettiperuskoulu on Otavan Opiston ylläpitämä etäopiskeluun perustuva linja, joka tarjoaa aikuisopiskelijalle mahdollisuuden suorittaa peruskoulun oppimäärän. Nettiperuskoulun etäopetus tapahtuu Muikku-nimisessä verkko-oppimisympäristössä, johon on tehty eri kurssien sivustot.

Nettilukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuoreita ylioppilaita 2011

Nettilukio on osa Otavan Opiston aikuislukiota. Se sai alkunsa vuonna 1997, kun Otavan Opistossa käynnistyi Internetix-projekti. Nettilukiossa opiskelu tapahtuu täysin etäopiskeluna Muikku-oppimisympäristössä oman aikataulun mukaisesti. Opiskelu kestää keskimäärin kahdesta neljään vuotta. Koska kaikki kurssit ovat kaiken aikaa verkossa saatavilla, opiskelu on mahdollista mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Opinnot voi aloittaa milloin tahansa ja niissä voi edetä oman aikataulun mukaisesti.

Jokaiseen kurssiin kuuluu oppimistehtäviä, mutta kurssikokeita nettilukiossa ei ole. Aineenopettajat antavat ohjausta tarpeen mukaan, arvioivat tehtävät ja antavat tehtävistä sanalliset palautteet. Kirjoja ei tarvitse jokaisella kurssilla olla. Nettilukiossa kursseja voi suorittaa perinteisten verkkokurssien lisäksi aikaan sidotuilla ryhmäkursseilla sekä ilmiöpohjaisesti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keski-Savon kansanopisto omassa kodissaan. Opiksi ja huviksi, 1.4.1902, nro 4–6, s. 10–11. Kansalliskirjasto Viitattu 14.12.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Otavan Opisto.