Olli-Pekka Moisio

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

YTT, Dosentti (Tampereen yliopisto), Olli-Pekka Moisio (s. 20. lokakuuta 1972 Uusikaupunki) on suomalainen filosofi. Hän on opiskellut ja työskentelee tutkijatohtorina yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella Jyväskylän yliopistossa.

Moisio on julkaissut ahkerasti Karl Marxista, kriittisestä teoriasta, kriittisestä pedagogiikasta sekä moraalifilosofiasta. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt erityisesti ns. Frankfurtin koulukunnan perustajahahmon Max Horkheimerin kriittisen teorian ja juutalaisen ajattelun välisen suhteen tarkasteluun.

Moisio on päätoimittajana Sense Publishers kustantamon kansainvälisessä kriittistä teoriaa ja pedagogiikkaa käsittelevässä kirjasarjassa Perspectives of Critical Theory and Education sekä Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen SoPhi -kirjasarjassa.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännöstöitä

  • Horkheimer, Max: Välineellisen järjen kritiikki. (Eclipse of reason, 1947.) Suomentaneet Olli-Pekka Moisio ja Veikko Pietilä. Klassikko-sarja. Tampere: Vastapaino, 2008. ISBN 978-951-768-189-6.


Tämä filosofiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.