Olli-Pekka Moisio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olli-Pekka Moisio (s. 20. lokakuuta 1972[1] ) on suomalainen filosofi, yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Tampereen yliopistossa. Hän on opiskellut ja työskentelee yliopistonlehtorina yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella Jyväskylän yliopistossa.

Hän valmistui Jyväskylän yliopistossa Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta vuonna 2001 ensin yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja samana vuonna yhteiskuntatieteiden lisensiaatiksi aiheena Toivon kritiikki: Max Horkheimerin täysin toisen kaipuu kriittisen teorian motivoivana elementtinä. Hän väitteli vuonna 2009 aiheena Essays on Radical Educational Philosophy.[2]

Moisio on julkaissut ahkerasti Karl Marxista, kriittisestä teoriasta, kriittisestä pedagogiikasta sekä moraalifilosofiasta. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt erityisesti Frankfurtin koulukunnan perustajahahmon Max Horkheimerin kriittisen teorian ja juutalaisen ajattelun välisen suhteen tarkasteluun.

Moisio on päätoimittajana Sense Publishers -kustantamon kansainvälisessä kriittistä teoriaa ja pedagogiikkaa käsittelevässä kirjasarjassa Perspectives of Critical Theory and Education sekä Jyväskylän yliopiston Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen SoPhi-kirjasarjassa.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännöstöitä

  • Horkheimer, Max: Välineellisen järjen kritiikki. (Eclipse of reason, 1947.) Suomentaneet Olli-Pekka Moisio ja Veikko Pietilä. Klassikko-sarja. Tampere: Vastapaino, 2008. ISBN 978-951-768-189-6.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Curriculum vitae (pdf) academia.edu. Viitattu 19.4.2015.
  2. Aikuiskasvatus.fi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]