Oliver Norwood

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oliver Norwood

Oliver James Norwood (s. 12. huhtikuuta 1991 Burnley, Englanti) on pohjoisirlantilais-englantilainen jalkapalloilija. Keskikenttäpelaajana[1] pelaava Norwood edustaa Englannin Valioliigan Manchester Unitedia.

Manchester Unitedin kykyjenetsijät löysivät Norwoodin hänen ollessaan 6-vuotias, ja 7-vuotiaana hän liittyi seuraan. Hän nousi edustusjoukkueen mukaan ensimmäistä kertaa kaudella 2009–10. Syksyllä 2010 Norwood pelasi kuukauden ajan lainasopimuksella Carlisle Unitedissa, jota hän ehti edustaa kuudessa sarjaottelussa. Manchester Unitedissa hän ei ole toistaiseksi pelannut sarjaotteluita miesten tasolla.

Norwood pelasi Englannin alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2007, mutta vuonna 2009 hänet kutsuttiin Pohjois-Irlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, jota hän sai edustaa pohjoisirlantilaisten sukujuuriensa vuoksi. Pohjois-Irlannin A-maajoukkueessa Norwood teki ensiesiintymisensä 11. elokuuta 2010 ystävyysottelussa Montenegroa vastaan.

OLiver Norwood pelasi kaudella 2011-2012 alkukauden lainalla Scunthorpessa ja tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä hän siirtyi loppukauden kestävällä lainasopimukselle Championships-seuraan Coventryyn.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Oliver Norwood UEFA.com. 5.6.2012. UEFA. Viitattu 4.7.2012. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.