Office of Film and Literature Classification (Uusi-Seelanti)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Office of Film and Literature Classification (OFLC) on Uudessa-Seelannissa toimiva virasto, joka on vastuussa kaikkien elokuvien, videoiden, julkaisujen ja joidenkin videopelejen ikäluokitusjärjestelmistä Uudessa-Seelannissa.

OFLC:llä on oikeus luokittaa "julkaisuja", joihin lukeutuvat elokuvat, videot, DVD:t, tietokone- ja videopelit rajoitettavalla sisällöllä, kirjat, lehdet, sarjakuvat, manga, äänitteet, kuvat, sanomalehdet, valokuvat, diaesitykset, "mikä tahansa tuloste ja kirjoitus", "paperi tai mikä tahansa muu asia" jossa on kuvia tai tekstiä, digitaalikuvat, sekä teksti- ja äänitiedostot. OFLC:llä pitää myös hyväksyttää elokuvaposterit.[1] Vain tietokonepelit rajoitettavalla sisällöllä sekä kaikki elokuvat ja DVD:t joutuvat hakemaan leiman ennen kuin niitä voidaan tarjota myyntiin tai esitteille.

Johtajatarkastajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Films, Videos and Publications Classification Act 1993 Office of Film and Literature Classification. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.