Newgrounds

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Newgrounds
Newgrounds-logo.png
Kuvakaappaus Newgroundsin etusivusta 28. helmikuuta 2008.
Kuvakaappaus Newgroundsin etusivusta 28. helmikuuta 2008.
Verkkosivusto http://www.newgrounds.com
Slogan Everything. By everyone.
Tyyppi Selainpelit, animaatiot
Rekisteröinti Vaihtoehtoinen
Kielet englanti
Omistaja Newgrounds Inc.
Luonut Tom Fulp
Avattu 1995
Nykyinen tila Aktiivinen

Newgrounds on vuonna 1995 avattu verkkosivu. Sivuston pääpaikka on Glensidessa Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa. Se sisältää Adobe Flashilla tehtyjä elokuvia ja pelejä. Sivun tekijä ja ylläpitäjä on Tom Fulp.

Newgroundsiin voi kuka tahansa lähettää ja siellä voi katsoa musiikkia, elokuvia ja pelejä. Newgrounds on kasvanut pikkuhiljaa. Sivustolla voi äänestää elokuvia antamalla 0-5 pistettä ja kertoa mielipiteensä, samoin musiikista. Sivulla on yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää, ja siellä on julkaistu jo yli 350 000 elokuvaa ja peliä, joista tosin noin 100 000 on poistettu, koska ne saivat huonot pisteet eikä elokuva tai peli päässyt suosioon.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[1]

Newgrounds-idea lähti liikkeelle vuonna 1991, kun 13-vuotias Tom Fulp keksi nimen New Ground eli Neo, joka tarkoitti yhtä kuin New, ja Geo yhtä kuin Ground. New Geossa oli silloin vain sarjakuvia, joita sai arvostella. Vuonna 1995 Fulp teki verkkosivun ja antoi sille nimen New Ground Remix. Kävijöitä oli paljon, niinpä myöhemmin Tom keksi Club a Seal and Assassinin. Kun Fulp pääsi lukiosta, hänellä ei ollut kolmeen vuoteen verkkoyhteyttä. Vuonna 1998 hän muutti uuteen asuntoon ja sai modeemiyhteyden.

Vuonna 1998 Fulp kehitti vanhalla Macromedia Flashilla Telebubby Fun Land -pelin ja perusti syyskuussa Newgroundsin. Sivuston ylläpito maksoi 33 dollaria kuussa, joten Fulp alkoi teettää T-paitoja laskujen maksamiseksi. Varat kuitenkin olivat vähissä, koska tuloja ei juuri ollut.

Vuonna 2000 Newgroundsin nousu jatkui ja siitä tuli maailmankuulu. Vuonna 2001 ilmeni jälleen rahoitusongelmia, mutta Newgrounds teki paluun vuonna 2002. Vuonna 2002 tehtiin myös maailmankuulu Alien Hominid.

Vuodesta 2014 lähtien Newgroundsiin ladattua musiikkia on pystytty käyttäämään Geometry Dashissa.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]