New Year’s Eve

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
New Year's Eve
Ohjaaja Garry Marshall [1]
Käsikirjoittaja Katherine Fugate [2]
Tuottaja Mike Karz
Wayne Allan Rice
Garry Marshall [2]
Säveltäjä John Debney [2]
Kuvaaja Charles Minsky [2]
Leikkaaja Michael Tronick [2]
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Wayne Rice Films
Karz Entertainment [3]
Levittäjä InterCom
Netflix
Ensi-ilta 9. joulukuuta 2011 [1]
Kesto 1 h 58 min [1]
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $56,000,000 (arvio) [4]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

New Year's Eve on vuonna 2011 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen romanttinen komedia, jonka ohjasi Garry Marshall. Elokuva seuraa eri ihmisiä ja heidän elämäntarinoitaan uudenvuodenaattona. Elokuvan pääosissa nähdään monia tunnettuja näyttelijöitä.

Uudenvuodenaattona Times Squaren varapuheenjohtaja Alliance Claire Morgan (Hilary Swank) järjestelee myöhemmin pudotettavaa Times Squaren palloa ystävänsä Brendanin (Ludacris) kanssa. Samaan aikaan Ahern Records-levy-yhtiön sihteeri Ingrid Withers (Michelle Pfeiffer) lopettaa työnsä jäätyään melkein auton alle. Hän tarjoaa lähetti Paul Doylelle (Zac Efron) lippuja Ahern Recordsin tanssiaisiin, jos Paul auttaa häntä täyttämään uudenvuodenlupauksensa ennen keskiyötä.

Paulin sisko Kim Doyle (Sarah Jessica Parker) on ongelmissa teini-ikäisen tyttärensä Haileyn (Abigail Breslin) kanssa, joka haluaa viettää uudenvuodenaattonsa ystäviensä ja ihastuksensa Seth Andersonin (Jake T. Austin) kanssa Times Squarella. Paulin ystävä, sarjakuvapiirtäjä Randy (Ashton Kutcher), vihaa uudenvuodenaattoa erottuaan tyttöystävästään. Hän juuttuu hissiin Elisen (Lea Michele) kanssa, joka on Jensenin (Jon Bon Jovi) taustalaulaja pian alkavassa esityksessä Times Squarella. Jensen valmistelee esitystä myös Ahern Recordsin tanssiaisiin, missä hän herättää uudelleen tunteensa ex-tyttöystäväänsä Lauraan (Katherine Heigl).

Läheisessä sairaalassa Stan Harris (Robert De Niro) taistelee pitkälle edennyttä syöpäänsä vastaan ja kieltäytyy kemoterapiasta toivoen näkevänsä Times Squaren pallon pudotuksen viimeisen kerran. Sairaanhoitajat Aimee (Halle Berry) ja Mindy (Alyssa Milano) pitävät Stanille seuraa, kun hänen lääkärinsä (Cary Elwes) paljastaa, ettei hänellä ole paljoa elinaikaa jäljellä. Samassa sairaalassa Griffin (Seth Meyers) ja Tess Byrne (Jessica Biel) ovat saamassa ensimmäistä lastaan ja kilpailevat James (Til Schweiger) ja Grace Schwabin (Sarah Paulson) kanssa rahapalkinnosta, joka annetaan ensimmäiselle uutenavuotena syntyneelle lapselle. Muualla Ahern Recordsin liikemies Sam Ahern Jr. (Josh Duhamel) yrittää päästä Ahern Recordsin tanssiaisiin, missä hänen täytyy pitää tärkeä puhe, kun hänen autoonsa tulee toimintahäiriö New Yorkin ulkopuolella. Sam pohtii myös, pitäisikö hänen tavata salaperäinen nainen, jonka hän tapasi edellisenä uudenvuodenaattona.

Alkuillasta Claire yrittää nostaa Times Squaren valopalloa ylös, mutta se jumittuu puolimatkaan. Claire soittaa paikalle sähköasentaja Kominskyn (Héctor Elizondo), jonka yhtiö oli erottanut pari viikkoa ennen. Kominsky korjaa pallon ennen keskiyötä, ja vastapalveluksena Claire jättää hänet operaation johtoon ja kiirehtii nähdäkseen pallon pudotuksen isänsä Stanin kanssa. Samaan aikaan sairaanhoitaja Aimeella on videokeskustelu aviomiehensä (Common) kanssa, joka palvelee sotilaana Afganistanissa. Stan menehtyy juuri pallon pudottua, Clairen pidellessä häntä kädestä.

Paul auttaa Ingridia suorittamaan kaikki asiat listaltaan, ja Ingrid antaa tanssiaisliput hänelle. Samaan aikaan Randy ja Elise ystävystyvät, ja kun he ovat aikeissa suudella, isännöitsijä (James Belushi) saa hissin korjattua, ja Elise kiirehtii Jensenin esitykseen. Randy huomaa Elisen unohtaneen kuminauhansa, ja kiirehtii antamaan sen hänelle. Times Squarella Jensen lähtee kesken esityksensä palatakseen Ahern Recordsin tanssiaisiin, jotta voisi pyytää menneisyyttään anteeksi Lauralta. Laura antaa hänelle anteeksi, ja he lähtevät pois Lauran avustajan Avan (Sofia Vergara) suostumuksella. Kun Jensen on poissa, Eliseä pyydetään esiintymään hänen tilalla. Elise suutelee Randya ennen esitystään, ja he aloittavat romanttisen suhteen.

Sairaalassa Griffin ja Tess saavat lapsensa ensimmäisenä, mutta päättävät antaa palkinnon Jamesille ja Gracelle saatuaan selville, että heillä on jo kaksi muuta lasta elätettävänä. Samaan aikaan Hailey karkaa kotoaan Times Squarelle, missä hän näkee Sethin suutelevan toista tyttöä. Surun murtamana Hailey tapaa äitinsä, joka lohduttaa häntä. Seth löytää heidät ja pyytää anteeksi, väittäen että tyttö suuteli häntä väkisin. Hailey antaa anteeksi ja suutelee häntä. Kim antaa hänen mennä jatkoille ja menee sitten ravintolaan tavatakseen Samin. Sam on onnistunut pitämään puheensa ja kiirehtii tekemään samoin, tavaten lopulta viime uudenvuodenaattona tapaamansa salaperäisen naisen, Kimin.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Michelle Pfeiffer  Ingrid  
 Zac Efron  Paul  
 Robert De Niro  Stan Harris  
 Halle Berry  Sairaanhoitaja Aimee  
 Jessica Biel  Tess Byrne  
 Seth Meyers  Griffin Byrne  
 Sarah Paulson  Grace Schwab  
 Til Schweiger  James Schawb  
 Katherine Heigl  Laura  
 Jon Bon Jovi  Jensen  
 Sofia Vergara  Ava  
 Ashton Kutcher  Randy  
 Lea Michele  Elise  
 Sarah Jessica Parker  Kim  
 Abigail Breslin  Hailey  
 Josh Duhamel  Sam  
 Hilary Swank  Claire Morgan  
 Hector Elizondo  Kominsky  

[2]

Elokuvan ääniraita julkaistiin 6. joulukuuta 2011.

NroNimiEsittäjäKesto
1."This Is the New Year"Ian Axel
2."Can't Turn You Loose"Jon Bon Jovi ja Lea Michele
3."2012 (It Ain't the End)"Jay Sean ja Nicki Minaj
4."New Year"Kate York
5."Life Is a Bomb"Sophie B. Hawkins
6."Have a Little Faith In Me"Jon Bon Jovi
7."Light Up the Sky"Duncan
8."Better Days"Goo Goo Dolls
9."Auld Lang Syne"Lea Michele
10."Raise Your Glass"P!nk
11."Best Day of Your Life"Katie Herzig
12."Whattaya Say"Jacob Saylor
13."Bringing In a Brand New Year"Charles Brown

[5]

  1. a b c New Year's Eve Finnkino. Arkistoitu 8.4.2015. Viitattu 3.4.2015.
  2. a b c d e f New Year's Eve Credits IMDB. Viitattu 3.4.2015.
  3. New Year's Eve Company Credits IMDb. Viitattu 3.4.2015.
  4. New Year's Eve Budget IMDB. Viitattu 3.4.2015.
  5. New Year's Eve Soundtrack iTunes. Viitattu 3.4.2015.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:New Year's Eve (film)