Neil Peart

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neil Elwood Peart
Neil Peart, Xcel Energy Centerissä, Saint Paulissa, Minnesotassa toukokuussa 2008.
Neil Peart, Xcel Energy Centerissä, Saint Paulissa, Minnesotassa toukokuussa 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt 12. syyskuuta 1952 (ikä 66)
Ammatti muusikko, musiikkituottaja, kirjailija
Muusikko
Taiteilijanimet Neil Peart
Aktiivisena 1973-
Tyylilajit hard rock
progressiivinen rock
heavy metal
jazz
swing
Soittimet rummut, perkussiot
Yhtyeet Rush
Levy-yhtiöt Mercury, Anthem, Atlantic
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Neil Elwood Peart OC, (s. 12. syyskuuta 1952 Hamilton, Ontario) on kanadalainen rumpali. Hän varttui St. Catharines'ssä Ontariossa ja aloitti rumpujen soittamisen 13-vuotiaana. Hän opiskeli soittoa ahkerasti ja muutti Lontooseen 18-vuotiaana työskennelläkseen sessiorumpalina, mutta ei menestynyt. Hän liittyi Rushiin 1974 John Rutseyn tilalle koesoiton jälkeen. Peart kirjoittaa myös suurimman osan Rushin sanoituksista.

Rumpujen soiton ohella Neil Peart tunnetaan myös kirjallisuuden ystävänä: hänet on aikoinaan tunnettu Ayn Randin filosofian kannattajana[1], mutta myös arvostusta saaneiden matkakertomusten kirjoittajana. The Masked Rider: Cycling in West Africa kertoo pyöräretkestä Länsi-Afrikassa. The Ghost Rider: Travels on the Healing Road on Neil Peartin omakohtaisen tragedian selviytymistarina. Traveling Music: Playing Back the Soundtrack to My Life and Times on kurkistus Peartin lapsuuteen ja nuoruuteen matkamusiikin synnyttämien muistojen alkulähteiltä.

Neil Peartin tiedetään olevan julkisuutta visusti kaihtava ja siitä vaivautuva persoona. Hän varjelee yksityisyyttään tarkasti ja käyttää siksi usein matkustaessaan salanimiä, kuten John Elwood Taylor.

Neil Peart käyttää DW Drums:n rumpuja, Sabianin symbaaleja (Paragon-sarja), Rolandin sähkörumpuja sekä Pro Markin kapuloita. Yksi hänen tunnusmerkeistään on hänen live-esiintymisissään käyttämänsä "360°"-rumpusetti, joka sijaitsee kääntyvän korokkeen päällä.[2]

Peart pääsi Modern Drummerin Hall of Fameen vuonna 1983 ja hän on voittanut useita palkintoja, muun muassa Modern Drummer -lehden parhaan rumpalin palkinnon yhdeksän kertaa ja parhaan lyömäsoitinartistin palkinnon vuonna 1982. Lisäksi Peart ja Rushin muut jäsenet ovat officer-tason Order of Canada -kunniamerkin haltijoita. Rush valittiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2013.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.