Näkemiin vaan, muru!

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Näkemiin vaan, muru! (Auf Wiedersehen, Pet) on brittiläinen draamakomedia. Se kertoo seitsemän englantilaisen rakennustyöläisen arjesta ja elämästä. Sarjan päähenkilöitä ovat Wayne, Dennis, Oz, Bomber, Barry, Neville ja Moxey. Sarjan ensimmäiset Saksaan sijoittuvat 13 jaksoa esitettiin vuonna 1983. Myöhemmin vuonna 1986 sarjalle tehtiin 13 jatko-osaa, joissa seikkailtiin ensin Englannin maaseudulla ja myöhemmin Espanjan aurinkorannoilla.

Vuonna 2002 tehtiin kuusi uutta jaksoa, joissa purettiin jättimäinen kuljetussilta Middlesbroughista ja rakennettiin uudelleen Arizonaan. Vuonna 2004 kuusi uutta jaksoa sijoittuivat Kuubaan, jossa Neville toimi myös salaisena agenttina. Hieman myöhemmin samana vuonna tehtiin vielä kaksi tunnin mittaista jaksoa, joissa ryhmä seikkaili Thaimaassa. Näihin aikoihin Bomberin näyttelijä Pat Roach kuoli syöpään.

Suomen televisiossa sarjaa on esitetty 1980-luvulta alkaen useaan otteeseen Yle TV2 - ja MTV Max -kanavilla.

Sarjan päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Usein huolissaan ties mistä asiasta. Kolme lasta ja vaimo Brenda kotona Newcastlessa. Meni naimisiin nuorena. Ammatti muurari.


Joukon isä- ja johtohahmo. Sarjan alussa hän oli eroamassa vaimostaan Verasta, myöhemmin hänellä oli suhde saksalaiseen sihteeriin Dagmariin. Sarjan myöhemmissä jaksoissa työskenteli gangsteri Ally Fraserin palkkalistoilla. Ammatti muurari.


Karkeakäytöksinen, oluelle perso ja altis rettelöille, unohti mainita vaimolleen Marjorielle lähtevänsä töihin ulkomaille. Ammatti muurari.


Tylsä ja ujo sähkömies, joka kuitenkin oli joukon sivistynein. Sarjan myöhemmissä jaksoissa rikastui ja nai venäläisen vaimon.


Itsevarma ja tyylitietoinen naistenmies. Ammatti puuseppä. Näyttelijä Holtonin kuoltua Waynen korvasi sarjan myöhemmin tehdyissä jaksoissa hänen poikansa Wyman (Noel Clarke). Holton oli ollut myös Heavy Metal Kids -yhtyeen laulajana 1970-luvulla.


Isokokoinen ja tatuoitu, kuitenkin leppoisa luonne. Ammatti muurari.


Ainoa hahmo, joka ei esiinny sarjan ensimmäisessä osassa. Hänellä oli ongelmia lain kanssa ja sen takia hän oli usein hermostunut. Pääsi asumaan ryhmän parakkiin, koska omisti tikkataulun. Ammatti rappaaja.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.