Muumipeikon metsäretki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muumipeikon metsäretki
Mumin gör så gott han kan
Muumipeikon metsaretki.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Harald Sonesson
Genre Satu
Suomennos
Suomentaja Minna Vuorinen
Kustantaja Kolibri
Julkaistu 2001
Sivumäärä 29
ISBN 951-567-225-2
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Muumipeikon metsäretki (ruots. Mumin gör så gott han kan) on Harald Sonessonin kirjoittama vuonna 2001 ilmestynyt lapsille suunnattu kuvakirja.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjassa Muumipeikko ja Nipsu haluavat näyttää Niiskuneidille, että pystyvät nukkumaan yön metsässä. Pikku Myy epäilee kuitenkin sen onnistumista. Vähän matkan päässä Muumin ja Nipsun kanootti törmää kiveen ja uppoaa joella. Muumi ja Nipsu pelastautuvat ja he joutuivat heittämään kaiken pois köyttä lukuun ottamatta. Sitten he kuulevat kauhistuttavan laahaavan äänen ja menevät piiloon. Se on Mörkö, joka lähestyy heitä uhkaavasti. Sitten Muumipeikko ja Nipsu säntäävät pakoon ja pelastautuvat jyrkänteeltä, johon he joutuivat köyden avulla ja Mörkö jää ylös kyräilemään. Tuon jälkeen he huomaavat luolassa pelottavat silmät ja lähtevät taas juoksemaan pakoon. He harhailevat metsässä, kohtaavat susia ja melkein jäävät kivivyöryn alle. Sitten he jäävät nukkumaan kuusen alle sateisessa metsässä.

Aamulla he heräävät, kun Pikku Myy tulee heidän luo. Pikku Myy naureskelee, että taas se nähtiin, etteivät Muumipeikko ja Nipsu uskalla mennä edes puutarhaa kauemmas. Mutta Muumi ja Nipsu ovat huojentuneita seikkailustaan ja lähtevät aamiaiselle Muumitaloon. Myöhemmin iltapäivällä he istuvat puutarhassa miettimässä hurjaa seikkailuaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.