Munzee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Munzee on maailmanlaajuinen peli, jossa mobiililaitteiden, ja satelliittipaikannuksen avulla etsitään ja piilotetaan ympäristöön sijoitettuja fyysisiä QR-koodeilla ja NFC-siruilla merkittyjä tarroja/tunnisteita tai virtuaalisia Munzee-tunnisteita. Munzeita etsitään älypuhelimilla.

Munzeen sijainti ja mahdollinen kuvaus, ilmoitetaan sovelluksessa ja nettisivuilla. Maailmanlaajuisesti Munzeessa on jo yli 185 miljoonaa löytöä.[1]

Pisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Munzeen löytää, saa pisteitä, joilla esimerkiksi kilpaillaan ryhmässä klaaneissa ja myös yksin tilastoissa. Myös Munzeen piilottaja saa Munzeen löytämisen yhteydessä tietyn määrän pisteitä. Pisteillä Munzeessa saa lisäksi myös uusia tasoja.[2]

Tavalliset karttamerkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perusmerkki (engl. Regural) on tavallinen Munzee-tunniste, jonka skannaamisesta saa 5 pistettä.

Motelli (engl. Motel) on Munzee-tunniste, jossa on viisi huonetta. Ne varataan skannausjärjestyksessä. 30 päivän kuluttua huoneen varaamisesta, huone vapautuu automaattisesti. Mikäli motellissa on jäljellä huoneita, saa 5 pistettä ja huoneen. Jos huoneita ei ole jäljellä, saa 30 pistettä, mutta ei huonetta. Myös huoneen varanneet saavat pisteitä omistajan tavoin jokaisesta motellin skannauksesta.

Hotelli (engl. Hotel) on kuin motelli, mutta hotellissa on kymmenen huonetta, ja kaikki pisteet saa tuplana.

Lomaosake (engl. Timeshare) on kuin motelli, mutta jokaisen uuden skannauksen jälkeen lomaosakkeen voi skannata uudestaan.

NFC toimii kuin perusmerkki, mutta NFC-munzeessa ei lueta QR-koodia, vaan viedään puhelin NFC-sirun lähelle.

Esteetön (engl. Accessibility) toimii kuin perusmerkki, mutta omistaja on määritellyt Munzeen olevan pyörätuolilla löydettävä.

Premium on merkki, jonka premiumjäsen saa piilottaa kerran jäsenyydensä aikana. Erittäin harvinainen tyyppi. Skannatessa saa 10 pistettä.

Business on yritysten tapa mainostaa Munzeen kautta. Skannatessa saattaa saada esimerkiksi etukuponkeja.

Tapahtumapaikka (engl. Event Indicator) on merkki joka ilmoittaa Munzeehen liittyvien tapahtumien sijainnin.

Kivi, Sakset, Paperi (engl. RPS Munzee) on merkki, jonka skannauksen jälkeen tulee pelata tietokonetta vastaan Kivi, Sakset, Paperia. Voittaessa tietokoneen, saa 20 pistettä, hävitessä 10 pistettä, ja tasapelin tullessa 15 pistettä.

Reitti (engl. Trail) on tyyppi, jonka merkit johdattavat pelaajia näkemisen arvoisiin paikkoihin. Kaikki yhden reitin merkit eivät näy heti, vaan seuraava merkki tulee näkyviin, kun ensimmäinen merkki skannataan, ja kun toinen merkki on skannattu, esiin tulee kolmas. Reitti jatkuu näin viidenteen merkiin asti. Reitillä pisteitä saa vaihtelevasti viidestä kolmeenkymmeneen.

Hajaantuja (engl. Scatter) on merkki, joka jakautuu skannauksen jälkeen neljään lähistöllä olevaan merkkiin. Hajaantujan skannauksesta saa 35 pistettä.

Hajaantunut (engl. Scattered) on merkki, joka on jakautunut Hajaantujasta. Skannauksesta saa 10 pistettä.

Onnenpyörä (engl. Prize Wheel) on merkki, josta saa joko 20-100 pistettä, tai krediitin ja 10 pistettä.

Jälleenmyyjä (engl. Reseller) on merkki, joita voi ostaa vain jälleenmyyjiltä. Jälleenmyyjän skannauksesta saa 10 pistettä.

Apila (engl. Shamrock) on merkki, joita voi ostaa rajoitettuina ajankohtina Munzeen kaupasta. Apilat keräävät todennäköisemmin myyttisiä olentoja, kuin muut merkit.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Munzee: Munzeen kotisivut playmunzee.com. Viitattu 4.1.2018.
  2. Munzeen kilpailusivu munzee.com. Viitattu 6.1.2018.
  3. Munzeen tavalliset karttamerkit MunzeeBlogissa. munzeeblogi.blogspot.fi. Viitattu 6.1.2018.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]