Mr. Methane

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mr. Methane (oik. Paul Oldfield, 1966 Macclesfield, Britannia) on brittiläinen petomaani eli pierutaiteilija, joka aloitti esiintymisensä vuonna 1991.[1]. Hän sanoo olevansa maailman ainoa ammattilainen petomaani.

Oldfield löysi petomaanin lahjansa 15-vuotiaana, kun hän harjoitti joogaa. Seuraavana päivänä hän näytti kavereilleen osaavansa päästää 20 pierua minuutissa. Tempun suosion vuoksi hän alkoi esittää sitä useamminkin. Tässä vaiheessa Oldfieldistä ei kuitenkaan tullut vielä ammattilaista, vaan hän meni töihin Britannian rautateille, edeten urallaan lopulta junankuljettajaksi. Väitetään, että hänen rautatieuransa loppui, kun hänen junansa karkasi häneltä Sheffieldin asemalla. Oldfield jatkoi esityksiään ja sana hänen poikkeuksellisista kyvyistään levisi. 1980-luvun lopussa hän työskenteli Buxtonin asemalla Derbyshiressä, jossa hän tapasi junakuljettajan nimeltä Paul Geneders, joka soitti The Screaming Beavers nimisessä soul/blues-coveryhtyeessä. Genders pyysi Oldfieldin esiintymään eräänlaisena vierailevana artistina yhtyeensä esityksissä. Yleisö rakasti Oldfieldin show’ta, ja tästä hän sai idean yrittää petomaanin ammattiuraa.[2]

Lavalla Mr. Methane esiintyy kirkkaassa vihreä-purppurapuvussaan maskin takana, jolloin hän näyttää jonkinlaiselta supersankarilta. Uransa alkuvaiheessa, vuonna 1990, hän esiintyi brittiyhtye Macc Ladsin lämmittelijänä. Kyseinen yhtye teki hänestä myös kappaleen nimeltä Mr. Methane.[3] Seuraavana vuonna Mr. Methanesta tuli täyspäiväinen ammattilainen, ja hän esiintyi Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Aasiassa sekä Australiassa. Esiintymispaikkoihin ovat kuuluneet esimerkiksi Just for Laughs -festivaali Montrealissa, Edinburgh Fringe ja Melbourne International Comedy Festival. Lisäksi hän esiintyi lukuisissa televisio- ja radio-ohjelmissa, mukaan lukien ohjelmat Eurotrash, TFI Friday, The Slammer sekä Howard Sternin tv-show’t. Ruotsissa Mr. Methane sai erityistä mainetta esiintyessään Robert Aschbergin ohjelmissa. Hän on esiintynyt myös Suomen televisiossa, Ten Years Productionin Älä katso -ohjelmassa, sekä vuonna 2010 Jim Salabimin Taikashow -ohjelmassa. Vuonna 2013 Mr Methane esiintyi Utajärvellä järjestetyssä Pierun MM-kisassa. Hän ei osallistunut itse kilpailuun.

Vuonna 1998, BBC News reportoi, että vakuutusyhtiöt olivat kieltäytyneet vakuuttamasta Mr. Methanen takamusta. Julkaisemillaan levyillä Mr. Methane on esittänyt takamuksensa avustuksella erilaisia kappaleita, kuten Tonava kaunoinen, Orkesterialkusoitto 1812 ja otteita Joutsenlammesta. Tuottajana hänellä on ollut toisinaan Jethro Tullin entinen rumpali, Barriemore Barlow, joka on toiminut myös hänen managerinaan.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Methane, Mr (1999), Trouser Trumpet
  • Methane, Mr (2000), Mr Methane.com: Anal Madness from the Man With the Rumbling Ring
  • Methane, Mr (2001), Merry Methane: A Feast of Festive Flatulence
  • Methane, Mr (2002), Anal adventures at sausage fest featuring guest star appearances from "Ant the Pant" Mcnally

DVDt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Methane, Mr (2000), Mr Methane Lets Rip! (DVD)

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kelner, Martin (12 June, 2003). When Will I Be Famous. BBC Books (kirja sisältää yhden luvun Mr. Methanesta)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pile, Stephen, "Ride The Wild Wind". Sunday Telegraph' (London), Arvostelusivut (Review section) sivu 7 (27. kesäkuuta 1993)
  2. amazon.co.uk sivu, joka on otsikoitu "When Will I Be Famous"
  3. sanat Macc Ladsien Mr Methane kappaleeseen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]