Mosab Hassan Yousef

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mosab Hassan Yousef (arabiaksi: مصعب حسن يوسف) on palestiinalainen ja oli Israelin tärkeä Hamasin vastainen vakooja.

Mosab on Hassan Yousefin, yhden Länsirannan Hamas-johtajan, poika, jonka Shin Betin agentit pidättivät vuonna 1996. Niihin aikoihin hänet värvättiin vakoojaksi ja vapautettiin vankilasta vuonna 1997.

Vapautumisen jälkeen Mosabia pidettiin yhtenä Shin Betin luotettavimmista lähteistä Hamasin johtoportaassa, jonka vuoksi häntä kutsuttiin "vihreäksi prinssiksi" viittauksena islamistiryhmän lipun väriin ja sukulaissuhteeseen Hamas-liikkeen perustajaan. Tiedustelutiedot, joita hän toimitti Israelille, johtivat useiden terroristisolujen paljastumiseen ja estivät kymmeniä itsemurhaiskuja ja salamurhayrityksiä israelilaiskohteita vastaan. Mosab ei tehnyt mitään rahasta.

Vuonna 1999, Mosab kääntyi kristityksi ja lähti seuraamaan Jeesusta. Tällä hetkellä hän elää Kaliforniassa paettuaan Länsirannalta vuonna 2007. Hänestä on julkaistu omaelämäkerta nimeltä "Son of Hamas: A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intrigue, and Unthinkable Choices" (ISBN 1414333072), jonka on kirjoittanut Ron Brackin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]