Moderata Ungdomsförbundet

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Järjestön tunnus

Moderata Ungdomsförbundet, MUF, on ruotsalaisen Maltillinen kokoomus -puolueen (ruots. Moderata samlingspartiet) nuorisojärjestö. Vuoden 2007 jälkeen järjestöön kuului 8115 jäsentä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moderata Ungdomsförbundet perustettiin vuonna 1934 nimellä Ungsvenskarna, kun Allmänna valmansförbundet (nykyään Moderata samlingspartiet) katkaisi yhteistyönsä natsimyönteisen Sveriges Nationella Ungdomsförbundin (SNU) kanssa, josta tuli myöhemmin erillinen puolue Sveriges nationella förbund (SNF).

Vuonna 1946 järjestön uudeksi nimeksi vaihdettiin Högerns ungdomsförbund (HUF) ja nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 1969.

Erona SNU:hun, joka oli puolueesta irrallinen organisaatio, on Ungsvenskarna/HUF/MUF ollut aina osa Maltillisen kokoomuksen puolueorganisaatiota.

MUF:n puheenjohtajista kaksi on noussut puolueensa puheenjohtajiksi, Gunnar Heckscher ja Fredrik Reinfeldt, ja heistä Reinfeldt myös Ruotsin pääministeriksi. Muita korkeisiin tehtäviin nousseita järjestön puheenjohtajia ovat muun muassa ministereinä toimineet Beatrice Ask, Anders Björck, Eric Krönmark ja Per Unckel.

Puheenjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]