Miska Rantanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miska Rantanen (s. 30. huhtikuuta 1967) on suomalainen toimittaja sekä huumori- ja tietokirjailija. Rantanen työskentelee Helsingin Sanomilla. Hän on erikoistunut kulttuuriin, politiikkaan ja nettimaailman ilmiöihin. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Yliopisto-lehdessä, Nurmijärven Sanomissa, Ylioppilaslehdessä (toimittajana, vt. toimitussihteerinä että vt. päätoimittajana) sekä avustajana mm. Rumba-lehdessä, Avussa ja Imagessa.

Rantanen on toiminut Politiikan toimittajien yhdistyksen hallituksen jäsenenä ja sihteerinä. Hän on ollut myös Sanoman toimitusosaston hallituksen puheenjohtaja ja myöhemmin rivijäsen.

Kesinä 1995 ja 1996 Rantanen oli Helsingin Sanomien kulttuurin kesätoimittaja. Syksystä 1996 lähtien hän työskenteli vasta perustetun Helsingin Sanomien Verkkoliitteen toimittajana. Vuodesta 2000 lähtien Rantanen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vakituisena työntekijänä.

Rantanen on julkaissut oman työnsä ohella kuusi kirjaa. Ensimmäinen, Lepakkoluola - Lepakon ja Liekkihotellin tapahtumia ja ihmisiä ilmestyi vuonna 2000 ja sen kustansi WSOY. Vuonna 2005 ilmestyi Love Records - Tarina, taiteilijat, tuotanto (Schildts & Söderströms). Mustaa huumoria edustava Mies - Yleisimmät tyyppiviat ja niihin sopeutuminen (Schildts) ilmestyi 2011. Rantasesta teki tunnetun hänen toimittamansa syksyllä 2013 julkaistu kirja Kukkiva syyspervo ruukussa, johon on koottu tahattomia kirjallisia tekstimokia muun muassa mainoksista, ilmoituksista ja kylteistä eri vuosikymmeniltä. Kirjan jatko-osa Kaikki ranteet auki ilmestyi syksyllä 2014. Kolmas tekstimokakirja Kivaan kipuun ilmestyi syyskuussa 2016.

Vuoden 2016 aikana Rantanen toimitti Love Recordsin viisiosaista Kaikki singlet -singleboksisarjaa.[1]

Oman työn ohella Rantanen toimii Helsingin kaupungin nimistötoimikunnassa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Universal Music laittaa pakettiin kaikki Love Recordsin singlejulkaisut, myös B-puolet Musasto. 2.3.2016. Viitattu 17.9.2017.
  2. Nimistönsuunnittelu Helsingin kaupunki. Viitattu 17.9.2017.
Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.