Mikko Pätsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikko Pätsi
Henkilötiedot
Syntynyt21. heinäkuuta 1987 (ikä 36)
Kuusamo, Suomi
Kansalaisuus Suomi Suomi
Jääkiekkoilija
Pelipaikka maalivahti
Hanska vasen
Pituus 176 cm
Paino 76 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 2007–2014
Seurat Ilves (SML)
LeKi (Mestis)
KOOVEE (Suomi-sarja)

Mikko Pätsi (s. 21. heinäkuuta 1987 Kuusamo) on suomalainen uransa lopettanut jääkiekkomaalivahti.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pätsi on syntyisin Kuusamosta ja pelasikin paikallisessa Kuusamon Pallo-Karhuissa B-juniori-ikään asti, kunnes muutti Tampereelle ja aloitti Ilveksen junioreissa. Miesten SM-liigassa hän esiintyi ensimmäisen kerran kaudella 2005–2006, jolloin hän toimi varamaalivahtina seitsemässä ottelussa. Kaudella 2007–2008 Pätsi pääsi ensimmäistä kertaa maaliin SM-liigaottelussa, tosin vain noin neljäksi minuutiksi, kun Ilveksen ykkösmaalivahti Tero Leinonen ajettiin kentältä hieman ennen Jokereita vastaan käydyn ottelun loppua 4. marraskuuta 2007.

Kaudelle 2008–2009 hänellä oli sopimus Mestiksen Lempäälän Kisan joukkueessa, mutta alkukauden hän toimi Tampereen Ilveksen varamaalivahtina SM-liigassa Tero Leinosen ollessa loukkaantuneena. Kun Markus Korhonen siirtyi tammikuussa 2009 Ilvekseen, Pätsi jatkoi kauden loppuun LeKissä.

Pätsiä pidettiin lupaavana maalivahtina, vaikka hän ei ollutkaan onnistunut nousemaan selkeäksi ykkösmaalivahdiksi juniorijoukkueissaan. Hänen teknistä taitoaan pidettiin hyvänä, mutta heikkouksiksi on luettiin pieni koko ja kokemattomuus aikuisten tasolla. LeKissäkin hänelle oli ennen kauden 2008–2009 alkua kaavailtu kakkosmaalivahdin roolia.

Rullakiekko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2008–2010 Pätsi toimi nokialaisen Näätä Rollersin rullakiekon SM-liigajoukkueen ykkösmaalivahtina. Kaudelle 2011 tamperelaistunut joukkue otti nimekseen Koovee Rollers ja voitti Pätsin avustuksella heti Suomen mestaruuden.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.