Microsoft Pasianssikokoelma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Microsoft Pasianssikokoelma
Kehittäjä Microsoft Casual Games
(Arkadium
Smoking Gun Interactive
Next Level Games)
Julkaisija Xbox Game Studios
Jakelija Microsoft Store, App Store ja Google Play
Tuottaja Paul Jensen
Derek Dutilly
Tristan Hall
Julkaistu Windows 8
  • WW 26. lokakuuta 2012
Windows 10
  • WW 29. heinäkuuta 2015[1]
iOS, Android
  • WW 23. marraskuuta 2016
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Microsoft Windows
iOS
Android
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Microsoft Pasianssikokoelma on Microsoft Windowsin videopeli, joka sisältyy Windows 10:een ja Windows 11:een. Arkadiumin, Smoking Gun Interactiven ja Next Level Gamesin Microsoft Casual Games -merkin alla kehittämä pasianssikokelma yhdistää Klondiken, Vapaakentän ja Spider-pasianssin, jotka sisältyivät aiempiin Windows-versioihin. Se esittelee myös Pyramidin ja TriPeaksin Windowsille ensimmäistä kertaa sekä uusia päivittäisiä haasteita ja teemoja. (Vanhempi versio Pyramidista oli aiemmin mukana Microsoft Entertainment Pack 2:ssa nimellä "Tut's Tomb", ja TriPeaksin vanhempi versio oli aiemmin mukana Microsoft Entertainment Pack 3:ssa; molemmat pääsivät Best of Microsoft Entertainment Pack -pakettiin.) Toisin kuin Windows 7:n ja aiempien versioiden pelit, Microsoft Pasianssikokoelma on freemium mainosohjelma[2], jossa on Xbox Live -integraatio.

Sovelluksen keskitinpohjainen suunnittelu sai alun perin inspiraationsa Windows 8 :n aloitusnäytön suunnittelusta vuonna 2012. Tuolloin kehittäjät pitivät peliä työkaluna, joka auttaa käyttäjiä tutustumaan Windows 8:aan paremmin.[3] Toisin kuin edeltäjänsä, Microsoft Pasianssikokoelma päivitetään Microsoft Storen kautta ja kommunikoi Microsoft-palvelimen kanssa saavutusten seuraamiseksi ja päivittäisten haasteiden tarjoamiseksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Microsoft Solitaire Collection is now Optimized for Windows 8.1, 10 windowsreport.com. 6 June 2018. en
  2. Kingsley-Hughes: Want to remove the ads from Solitaire in Windows 10? That'll be $1.49 a month ZDNet. 28 July 2015. CBS Interactive.
  3. Evolving Solitaire - Microsoft Casual Games microsoftstudios.com. 3 December 2015. Arkistoitu 25 November 2016. Viitattu 25 November 2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]